Paragnost Eddie en Consulenten

Instant antwoord graag!

Instant antwoord graag!, Instant antwoord graag!, We worden er regelmatig mee geconfronteerd, kunt u even snel antwoord geven? De trend van snel en nu, het liefst gisteren is al een tijdje gebruikelijk. Een tijdlang zijn vele er in mee gegaan.

De tijd om in te tunen wordt soms gewoon niet gegeven. Soms wordt daarbij dan even gezellig afgesnauwd. Voel eens even snel in! Dan het liefst nog met een onduidelijke vraag. De cliënten die open het consult ingaan doen dit niet!

Bij iedere paragnost of medium werkt het anders. Tijd om even in te voelen is nodig om een goed consult te geven. Tijd om even bij te komen en uit te rusten ook. Ook mediums en paragnosten hebben een privé leven.

De één krijgt beelden, de ander antwoorden, de ander een geur. Daarbij wordt vaak een controle gehouden of er de juiste informatie voor de juiste persoon binnenkomt.

Toekomst, Verleden en heden kunnen door elkaar heen lopen. Natuurlijk zijn er ook hele goede die de informatie heel goed kunnen onderscheiden. De één krijgt alleen korte termijn voorspellingen binnen, een ander lange termijn voorspellingen. Daarop komen we gelijk weer terug TIJD is niet altijd te voorspellen. Nee, paragnosten en mediums kunnen niet per seconde, minuut, uur of dag ‘zien’. Tijd is een ruim begrip.

Net als dat tijd bij instant antwoorden niet mogelijk is. Het paragnost of medium zijn betekent niet dat het antwoord in het kastje op plankje 1 klaar ligt. Als het éne consult is beëindigd is er even tijd nodig om af te sluiten. Opnieuw in de volgende cliënt in te voelen.

Wat dan ook nog speelt is dat iedere cliënt denkt de enigste te zijn. Nee, gelukkig niet. Op de telefoonlijn is dan ook zichtbaar dat consulenten soms doorlopend in gesprek zijn. Het gebeurt dan dat de consulenten tussendoor een bericht krijgen of ze er straks nog wel zijn want het is dringend!

De vraag waarom consulenten zo lang niet online zijn geweest of terwijl zij op vakantie zijn nog berichtjes krijgen van hoe belangrijk het wel niet is dat zij nu ja nu online komen.

Soms lijkt het dat men denkt, en niet alleen in het werk als paragnost of medium, dat er een 24 uren beschikbaarheid is. Stel het eens voor 24 uur en liefst 7 dagen in de week.
Dat het huidige tijdperk hierin een rol speelt is duidelijk. De interpretatie van consulent – cliënt is niet altijd op elkaar afgestemd. Iemand die zijn werk doet is geen verantwoordelijkheid schuldig behalve dat de eventuele werktijden zijn en de manier waarop het werk wordt uitgevoerd.
Waarbij dan weer wel de vraag: Werkt het? Ja, dan doet het er niet toe hoe, wat of waarom.

Voor velen is het lang niet altijd duidelijk dat het paragnosten en/of medium werk heel veel energie kost. Dat een ieder op zijn eigen manier werkt. Geduld is soms nodig. Niet alle antwoorden komen direct door. Niet altijd komen voorspellingen op tijd uit. Of worden antwoorden geheel een eigen interpretatie is gegeven.

Veel is mogelijk maar niet alles.

De vraag die bij instant antwoorden weleens omhoog borrelt is hoe serieus neemt degene de vraag zelf? Wil degene de tijd en energie nemen om dat antwoord te horen? Of het inzicht begrijpen?

Instant Messenger zijn paragnosten en mediums lang niet altijd.

Geef ze de tijd …

Medium Esther