Paragnost Eddie en Consulenten

Fysieke Massage Energetisch

Fysieke Massage EnergetischNaast de nodige energetisch hulp vanuit de andere wereld is het belangrijk om de fysieke menselijk wereld niet te vergeten! Veelal zijn mensen geneigd om mentale ondersteuning te vragen, ontvangen gevraagd of ongevraagd. De mentale geest gaat maar door.

Ook wel logisch want er moet nogal veel … Er moet gewerkt worden, er moet gestudeerd worden, er moet aan allerlei regeltjes voldaan worden. In Nederland zijn inmiddels heel veel zzp-ers die moeten zorgen dat ze cliënten krijgen, anders is er niet voldoende inkomsten om de vaste lasten etc. te betalen.

Voor velen is het bijna een verslaving om anderen te helpen. Voor anderen is het hun beroep en dus hun werk en hun inkomsten. Toch zit ook bij de ‘betaalde’ hulpverleners het bloed waar het niet kruipen gaat. Men geeft ‘te veel’ energie van zichzelf weg. Ongeacht wat het met henzelf doet, als de ander maar geholpen worden.

Wist u dat de grootste groep mensen met een burn out hulpverleners zijn? Dat deze hulpverleners veel te lang doorgaan? Zelfs tot ver over hun fysieke en mentale grenzen?

Hulpverleners betaald en/of onbetaald vergeten vaak voor zichzelf te zorgen. De één zal de ochtend meditatie keurig doen, maar de middag of avond na de werkdag vergeten. Weer anderen zullen andere rituelen doen om te beginnen en af te sluiten. En jawel weer anderen zullen helemaal niets doen.

Het is dan ook heel belangrijk om te beseffen dat alles dat teveel is opgeslagen wordt. Opgeslagen in het mentale lichaam maar ook in het energetische en fysieke lichaam.

Sommigen vinden een dagje sauna heerlijk. Toch kan het voor hoog sensitieve personen bij drukte niet prettig zijn. Advies ga wanneer het rustig is!

Naast de sauna is het ook fijn en super goed om alle spanning in het lichaam eruit te laten masseren! Dat kan in de sauna maar ook in de diverse massagepraktijken.

Er is een ruime keuze in massages!

Een aantal voorbeelden:
Stoelmassage (deze is makkelijk en toegankelijk, wordt vaak gegeven op bedrijven en de kleding blijft aan)
Healing (de kleding blijft aan) Diverse healingsoorten zoals magnetiseren, reiki etc.
Craniaal Sacraal (de vraag of dit een massage is? In ieder geval super ontspannend en … jawel de kleding blijft aan!)
Shiatsu een Oosterse drukpuntmassage waarbij de kleding aanblijft.
Ontspanningsmassage nu wordt de kleding uitgedaan de slip of onderbroek mag aanblijven)
Sportmassage ja het zegt het al, afhankelijk van de therapeut kunnen er delen gemasseerd worden maar ook het hele lichaam (zowel gekleed als ongekleed)
Pitjet dit is een indonesische/surinaamse massage die zeer stevig is. Bij deze massage wordt ook de negatieve energie zover als mogelijk uit het lichaam gemasseerd.
Guasha massage (inderdaad een Oosterse massage) die met speciale olie en munten wordt gedaan. Let op! Hier kunnen medische No Go’s aanwezig zijn. Bijvoorbeeld indien men bloedverdunners gebruikt.

Eigenlijk kan er nog wel een tijdje doorgegaan worden. Lomi Lomi massage, Bamboestok massage, Hot Stone massage, Cupping etc.

Er is een ruime diversiteit van massage met verschillende mogelijkheden, van aangekleed tot naakt, van zacht tot hard, van drukpunten tot knijpmassages.

Eigenlijk is er voor iedereen wel een massage te vinden. Ook voor kinderen! Juist voor kinderen is het belangrijk om ze te masseren. Natuurlijk blijft een ouder bij de massage of beter nog de ouder leert en doet het zelf. Het mooie is dat de band tussen ouder en kind dan nog sterker wordt.

Naast al het mentale gebeuren dat natuurlijk heel belangrijk is, is het eveneens van belang dat het fysieke lichaam niet vergeten wordt!