Paragnost Eddie en Consulenten

Bijtende Elementen

feng shuiWelke elementen zijn er?

• Aarde
• Vuur
• Metaal
• Water
• Hout

Met deze bovenstaande elementen wordt bijvoorbeeld gewerkt in de feng shui. Maar ook in andere leren zoals bijvoorbeeld shiatsu etc.

Dan zijn er ook nog de elementen:
• Wind/Lucht
• Ether

In dit blog gaan we het hebben over de vijf eerst genoemde elementen. We spreken van voedende en destructieve elementen.

Aarde
Sterrenbeelden die bij het element aarde behoren zijn: Stier, maagd en Steenbok.

De Chinese astrologie is iets ingewikkelder omdat daarbij ook het geboortejaar een rol speelt. Maar zeker niet onbelangrijk als het om de feng shui gaat. Kijk daarvoor op de volgende link:
https://wikikids.nl/Chinese_sterrenbeelden

Het element Aarde kent iedereen wel. Waarschijnlijk vaak ook gebruikt als aarden/gronden bij personen die hoog sensitief zijn. (Natuurlijk ook de andere personen als exhsp, hss etc.)
De aarde is ook het synoniem voor de planeet of ook wel genoemd moeder aarde.

Een mooie liedje hierover: https://www.youtube.com/watch?v=tPKPJgSujJQ

 

Aarde wordt gevoed door vuur en vernietigd door hout. Bij het element hout kan men dan bijvoorbeeld denken aan te grote wortels van bomen in de aarde.

Vuur
Sterrenbeelden die bij het element vuur behoren zijn: Ram, Leeuw en Boogschutter.

Het element vuur wordt gevoed door het element hout (hout stookt het vuur op) en vernietigd door water. (Water blust vuur).

Metaal
Bij het element metaal behoren in de Chinese astrologie sterrenbeelden. In de westerse astrologie niet. Het element metaal wordt gevoed door het element aarde en wordt vernietigd door het element vuur. Vuur smelt metaal.

Water
Sterrenbeelden die bij het element water behoren zijn: Vissen, Kreeft en Schorpioen.

Het element metaal voedt water. Als er metalen gesmeed worden dan worden deze afgekoeld en gevormd met water. Het element water wordt vernietigd door het element aarde. De aarde neemt water op.

Hout
Bij het element hout behoren in de Chinese astrologie sterrenbeelden. In de westerse astrologie niet.

Het element hout wordt gevoed door water en vernietigd door metaal. Bomen, planten etc. groeien door water. Net als eerder vermeld gaat de metalen zaag door het hout heen.

Lucht
Sterrenbeelden die bij het element hout behoren zijn: Waterman, Tweelingen en Weegschaal. Om toch ook alle westerse sterrenbeelden te benoemen is het element lucht toegevoegd.

Om in sommige relaties duidelijkheid te krijgen is het handig om even de Chinese sterrenbeelden op de zoeken. Waarom? Zo kan men herkennen of net als in de westerse sterrenbeelden elkaar aanvult of juist dwars kan liggen.

Het voordeel van met de Chinese astrologie te werken is, dat er duidelijkheid ontstaat in een relatiegebied. Iemand met een hout element kan ondersneeuwen bij een persoon met een metaal element.

Gelukkig kan men door allerlei remedies hieraan werken. Het belangrijkste is dat men herkent en erkent dat bepaalde eigenschappen van elementen bij een persoon horen. Door evenwicht te creëren komt er harmonie.

Medium Esther.