Paragnost Eddie en Consulenten

FENG SHUI

Feng shui heeft te maken met inrichtingFeng shui heeft te maken met inrichting waarbij de energie verbetert kan worden door bijvoorbeeld een bed op een andere plaats neer te zetten.

Verplaatsing van meubelen kan heel veel verschil maken in de sfeer in huis. Zo kan het helpen om deze techniek toe te passen als men wilt verhuizen of een huis wil verkopen. Maar ook om de sfeer in huis te verbeteren.

Feng Shui komt vanuit China en is een hele studie! Er zijn ook vele meesters die verschillen van mening met hun kijk of rekenkundige formules. De basis feng shui is na een aantal cursussen goed toe te passen. Het kan voor degene die het erg interessant vinden, of die merken wat feng shui doet, wel zeer intrigerend zijn. Zeker om steeds meer over deze diepzinnige materie te weten te komen, en toe te passen.

Het is op zoveel gebieden toe te passen, dat als de passie voor deze materie aanwezig is, men steeds verder duikt in het willen leren toepassen hiervan.

Soms wordt er gewerkt met de Baqua, Nine Star Ki, in ieder geval wordt er met elementen en windrichtingen gewerkt. De elementen vuur, aarde, metaal, water en hout kunnen elkaar versterken of juist verzwakken. Of juist door een bepaald element neer te zetten tussen bijvoorbeeld vuur en water een houtelement neer te zetten wordt de stroom verbroken tussen deze energie.

In de basis kan men werken met de windrichtingen en kleuren in combinatie waar bepaalde gebieden voor staan.  Zo staat Noord voor carrière, staat voor het element water en de kleur zwart. Zo worden de 8 windrichtingen ingevuld.

Om terug te komen op het verplaatsen van meubelen, in de feng shui spreekt men van giftige pijlen, een bed tegenover een deur zetten is onverstandig. Indien het niet anders kan, kan deze giftige pijl verbroken worden door een droomvanger.

Ook voor personen zelf is uit te rekenen, welke getallen goed zijn en daarmee de windrichtingen. Maar ook wat een dode hoek is. Zo kan men voor een heel gezin het één en ander uit rekenen.

Zoals al eerder aangegeven Feng Shui is uit te breiden, zo kan men de I Tjing en de Tao hierbij combineren. Kennis van kleuren, de elementen en getallen.

Deze techniek wordt dan ook steeds meer in bedrijven toegepast. Maar ook privé kan het heel veel veranderen in de goede zin.

Alles is energie, door energie te veranderen kunnen er wonderbaarlijke gebeurtenissen plaatsvinden.