Paragnost Eddie en Consulenten

Barbiël is de Engel van de maand oktober

Barbiël is de EngelEngel Barbiël heerser van de ‘krachten’. Correspondeert met de planeet Jupiter en het huis (sterrenbeeld) Schorpioen.

Engel Barbiël verdrijf angsten, panieken, ongerustheid en ontmaskert en onderdrukt samenzweringen onmiddellijk. Soms wordt engel Barbiël ook wel de Engel der wijsheid genoemd. Misschien wel logisch omdat hij met wijsheid en rust bijstaat in eerder genoemde problemen als o.a. angst. Het gezegde: ‘angst is een slechte raadgever’. Wij mensen kunnen nog weleens gekke bokkensprongen maken indien we het gevoel hebben geen kant op te kunnen.

Zijn invloedsfeer is vrije tijd van de mens. Vrije tijd betekent eigenlijk ook vrije wil. Vrije wil en keuze is een heel groot goed. In elke situatie kunnen we (hopelijk) zelf kiezen hoe we met de situatie om willen gaan.

Zelf werk ik veel met Engel Barbiël en zijn wijsheid. De herkenning van zijn energie, rust en raadgeven is altijd weer verhelderend. Om de herkenning van zijn energie te proberen te voelen kan men de edelsteen amethist gebruiken.

De edelsteen amethist is lila of paars kleurend met enige glans. En behoort tot de macrokristallijne kwarts-familie. Indien de amethist groen is dat ontstaan door verhitting en dan heet de steen prasioliet.

De amathist heeft een beschermende en zuiverende werking. Helpt bij onder andere zelfinzicht, emotionele processen en (pijnlijke) ervaringen kunnen verwerkt en getransformeerd worden.

Het kruid Alsem komt uit de composietenfamilie. Aan de bloemen wordt geneeskracht toegewezen.

Letterlijk vanuit Wikipedia:
Absint is bij velen alleen bekend omdat het de naam is van een alcoholische drank. Absint is een kruid wat vele geneeskrachtige eigenschappen heeft maar waar ook enkele gevaren in schuil gaan. Absint is een bitter kruid. Het werkt goed tegen malaria, kanker en wormen. Het heeft echter een licht hallucinerend en bedwelmend effect. Slechts een paar blaadjes of kruimels kunnen je al in een zweverige toestand laten komen.

Enig voorzichtigheid lijkt vanzelfsprekend!

De Specht is een gevoelige vogel. Misschien juist daarom wel beschermend. Mogelijk ook wel omdat de Specht fantasierijk is. Toch ook intuïtief en zal dan ook reageren indien het nodig is of niet. Onderhevig aan de diverse stemmingswisselingen ook niet altijd even goed in te schatten. Echter zeer vergevingsgezind. Wel zal de Specht net als Engel Barbiël vaak doet op de deur blijven kloppen totdat er geluisterd word.

De wolf is net als Engel Barbiël een roedel(dier) maar ook een ‘loner’. Beide functioneren prima individueel. grootmoedig en zachtaardig. Hij is gevoelig en sympathiek, creatief en intuïtief.

De Es is een mooie boom die staat voor bijzonder inzicht.

Dat is het inzicht dat Engel Barbiël je graag wilt geven. Zet het communicatiekanaal open om te communiceren en te luisteren naar wijze adviezen!

Medium Esther