Paragnost Eddie en Consulenten

Passie en Energie

passie-en-energieWat een mooie woorden, terwijl Jupiter in Boogschutter is gegaan. Nee geen astrologie, behalve dan het woordje zelfliefde, dat indien men een beetje de astrologie volgt opvallend is voor de maand december 2016!

Zelfliefde het is een mooi woord, maar hoe doe je dat van jezelf houden? Het is een thema dat niet op school aan bod komt. In enkele gezinnen is men zich bewust dat het belangrijk is om de opgroeiende generatie de thema’s zelfliefde, zelfwaarde etc. mee te geven. Helaas zal over het algemeen er meer sprake zijn van ‘leven’ en ‘doorgaan’.
Dat er meer bewustzijn is over dit onderwerp ‘zelfliefde’ is een feit. Eén van de ouders is dan wel mee bezig, de ander niet, die is nog aan het overleven.

Wat is nu eigenlijk zelfliefde? Van jezelf houden … Ja, maar hoe doe je dat, hoe leer je dat? Hoe voel je dat?

Grenzen stellen behoort tot één van die gereedschappen. De vragen wie, wat, waar, wanneer, waarom zijn goede vragen om te stellen. Eerst eens aan jezelf! De vijf w’s worden in verschillende lagen van lessen gebruikt.

Wie ben jij? Wat is jou passie? Waar is dat zichtbaar? Wanneer ben je daarmee begonnen of wanneer begin je daarmee? Waarom is dat onderwerp jou passie?
Passie staat grappig genoeg alleen als ‘The Passion’ in Wikipedia. Dat dekt geheel het wordt of misschien beter gezegd de energie van woord passie niet!

Passie is een energie die van binnenuit komt. Kunst is vaak een uiting van passie. Zingen kan ook passie zijn. Er zijn vele vormen van passie. Echte passie komt van binnenuit. Mogelijk omdat ik met het onderwerp geconfronteerd werd kom ik het overal tegen. Passie, een persoon met passie. Iemand die ergens passie in heeft. Indien iemand echt passie heeft in datgene zal die persoon ook daadwerkelijk doorgaan, het neerzetten, wat het ook is! Doorgaan totdat hetgene wat de passie dan ook mag zijn tot een werkelijkheid gekomen is.

Een passie kan en mag bijgesteld worden. De vraag die gesteld mag worden is dat indien je niet bereid bent om datgene te doen wat nodig is daadwerkelijk je passie? Een leuk voorbeeld daarvan zijn workshops. Een passie in en workshop aanbieden .. En dan …. Komen er bijna geen deelnemers! Er kunnen verschillende oorzaken zijn. Misschien was het niet de juiste of te weinig marketing. Was het de juiste tijd, de juiste plek? Is het vanuit de juiste intentie neergezet? De juiste intentie is de passie, het geloof dat wat voor jou goed is ook voor anderen goed is. De juiste prijsklasse? Dat is nogal een ding! De juiste prijs! Wat is de waarde van de energie die met passie wordt neergezet?

Het woord GRATIS bestaat niet! Jou energie, jou passie, de ruimte, de tijd en ga zomaar door.
De juiste energie, de juiste passie heeft ook te maken met hoeveel houd je van jezelf? Houd je genoeg van jezelf om je passie tot een waarheid te laten groeien? Jouw waarheid! Houdt je genoeg van jezelf om opnieuw te kijken naar hoe jou passie mogelijk anders neergezet kan worden?

Alle energie en passie kan een tijd duren, soms zelfs bijgesteld worden. Het geloof in jezelf, de passie, de energie, de zelfliefde, de zelfwaarde het zijn allemaal mooie woorden. Niet iedereen zal direct voelen of begrijpen wat hier nu mee bedoeld wordt.

Durf jij naar jezelf te kijken? Naar jouw passie? Wat het ook is? Durf je van jezelf te houden? Zet de groei in of door. Maak het voor jezelf de moeite waard.
Dat wat vaak vergeten wordt, is dat het gaat om de mens, de persoon, de unieke persoon, die ‘iets’ uitstraalt en tot leven laat komen.

Medium Esther