Paragnost Eddie en Consulenten

Angsten overwinnen!!

Angsten overwinnenAngsten overwinnen. Angsten bepalen ons leven en vooral ook onze levenskwaliteit. Als we angstig zijn, zijn we niet in een ontspannen positieve toestand van onbevangenheid en zuiver bewustzijn. Dit laten we toch niet de overhand nemen?

Angst leren we aan

Met wanen bedoel ik dan elk geloof, vooroordeel of (aan)geleerde, dat we voor waar hebben aangenomen en waarmee we ons verbonden voelen. Gehechtheid aan bepaalde ideeën, ongeacht of die overeenkomstig zijn met de realiteit of niet. Met angsten bedoel ik de gedachten die een zekere angst in ons oproepen, maar ook beangstigende of juist prachtige herinneringen.

Angst niet als ervaring van angst

Met angsten bedoel ik dus niet de ervaring van angst. Wanneer we goed opletten, kunnen we makkelijk zien. Hoe we continue leven in een staat van bezetenheid van al onze verbeeldingen en angsten. Zo ook, hoe we in feite leven als slaaf van al onze ideeën, vooroordelen, religie, ego en andere obsessies, etc. Deze continue onbewuste obsessieve toestand is al met al onze mentale gevangenis.

Angst ziet het mooie van het aardse leven niet

Vrijwel al het mooie en waardevolle in ons leven gaat er ongemerkt door aan ons voorbij. We zijn er ongemerkt en onbewust door vervreemd van ons oorspronkelijk vermogen om onbevangen, echt intens en geheel te kunnen genieten van ons bestaan. Deze oneindig instinctieve obsessieve toestand is de belangrijkste bodemoorzaak van al onze strijd en lijden in ons bestaan. Zij belemmeren onze innerlijke vrijheid en houden ons af van een realistisch, ontspannen en positieve levenskwaliteit. Angst op zich, ontstaat uit herinnering van negatieve ervaringen. En uit begeerte naar hoe de dingen moeten zijn of horen te zijn. Er is dan angst voor het tegendeel van waar we naar verlangen.

Hoe verpest angst onze levenskwaliteit

Het beste voorbeeld van hoe wanen en angsten de levenskwaliteit verpesten, is het zorgen maken. Let eens op, hoe vaak het allemaal voor niets is geweest dat we ons zorgen maakten.

Door bewustwording en het effect ervan op je levenskwaliteit, kan je gaandeweg leren ook de hectiek van je dagelijkse leven onbelangrijke dingen te scheiden en/of niet zo belangrijk te maken. Hierdoor ga je het makkelijker loslaten en kom je makkelijker in een ontspannen en positieve toestand.

Als angst is aangeleerd, kun je het ook weer afleren. Wil je hier meer over weten of begeleiding bij? Je angsten overwinnen. De mediums en paragnosten van Paragnost Eddie staan voor je klaar.