Paragnost Eddie en Consulenten

Wie is de grootste vijand van de mens?

Wie is de grootste vijand van de mensWie is de grootste vijand van de mens? De grootste vijand van de mens, is de mens zelf. Al luidt het spreekwoord, een ezel stoot zich geen twee keer aan dezelfde steen, waarmee wordt bedoelt dat als de mens iets nadelig heeft meegemaakt, er voor zorgt dat het hem nooit meer zal overkomen. Geloof jij het! Als er één levend wezen rondloopt, die zich telkens opnieuw ergens aan stoot, is het de mens.

Het is de mens die zijn eigen ondergang bewerkstelligt. Door geen begrip meer te hebben voor de aarde waarop die woont. Niet respectvol omgaat met alles wat leeft en we hard nodig hebben. We willen niet veranderen, het is de honger naar meer, die er voor gaat zorgen, dat we voorbij gaan aan de essentie van het leven.

De honger naar meer zorgt er voor dat we de aarde uitputten, dat we elkaar het licht in de ogen niet gunnen, dat we onszelf ziek maken, door ongezond te eten, te weinig slaap, ons overal druk over te maken, rondlopen met stress, de druk van het dagelijks leven niet meer aankunnen, omdat we de hele dag entertainment nodig hebben. Geen idee meer hebben dat we zelfredzaam moeten zijn, alles wordt voor ons geregeld. De schuld bij een ander neerleggen voor onze problemen. Die veroorzaak ik niet en hoef ik dus niets mee, is de gedachte. Klagen en naar anderen kijken.

Als we zo doorgaan, hebben een paar mensen de mens in de macht, diegenen hebben zo’n groot ego dat als de rest niet luistert en doet wat zij wil, er voor zorgen dat we nog meer afhankelijk worden gemaakt en weg zijn bij ons prachtige zelf.

De enige persoon die er voor kan zorgen dat we niet meer onze grootste vijand zijn, ben jijzelf. Ben ik dat zelf? Je zegt net zelf, dat het de grote machthebbers zijn die de regels bepalen, daar kan ik als klein nietig individu toch niet tegenop. Jawel, als jij voor jezelf durft te kiezen, niet meegaat in de hysterie van meer en jezelf belangrijk gaat vinden. Dat doe ik toch! Klopt, alleen op welke manier? Nu loop je jezelf, anderen voorbij, geen idee hebbend wat jouw natuurlijk habitat is en hoe je er mee om moet gaan. Als jij datgene gaat doen wat goed is voor jezelf, en teruggaat naar de essentie van het leven hier, dan houden diegenen die ons nu in hun macht hebben, ons niet meer tegen.

Dan wordt de honger naar meer gestild. En meer is niet alleen spullen, het is ook de honger naar de liefde. We moeten en zullen de liefde van een ander willen hebben, anders zijn we niet compleet. We geven ons leven, we maken onszelf ziek met gepieker, stress, over diegene waarmee we ons leven willen delen en er maar niet op de juiste manier is.

En als die ander ons niet ziet staan, negeert, dan gaan we onszelf helemaal wegcijferen, weggeven, dan gaan we aan de slag en trekken we alle registers open om de liefde van die ander maar te krijgen. Zo ben je ook een vijand van jezelf.

Zolang jij niet begrijpt dat het enige waar je goed voor moet zorgen jezelf is en vanuit die grondslag leeft, ben je een vijand van jezelf. Laat je je besturen door wat anderen je voorspiegelen. In mooie reclames, in oordelen en veroordelen van anderen. En dan zie je totaal geen uitweg meer, dan weet je het niet meer, jezelf compleet kwijtgeraakt.

Ja kwijtgeraakt, want je was er wel, je was er in volle glorie. Toen was je puur, je was jezelf, je wist wat je nodig had, totdat het leven zich hier aan je begon te ontvouwen en meeging, jezelf verloochenen, omdat anderen iets van je verlangende en het deed. Je de mening van een ander ging volgen en zo jezelf aan de rand van de afgrond zette.

Dan is het tijd voor zelfontdekking en jezelf vinden, eigenlijk weer terugvinden en dat lukt samen met spirituele consulenten van Paragnost Eddie. Dan volgt een periode van heling, en ook momenten dat je jezelf afwijst, in de zin van, hoe heb ik zo dom kunnen zijn. Om vervolgens uit te komen bij zelfliefde. Pas als je daar bent, dat begrijpt, dan ben je geen vijand van jezelf meer en geen vijanden voor anderen.

Medium Claire