Paragnost Eddie en Consulenten

Oprecht blij zijn voor een ander

BitcoinBlij zijn, in het huidige drukke leven en dat in een volop veranderende maatschappij waar stress een overgrote rol in het mens zijn heeft overgenomen. Een maatschappij waarin veel gebeurd, niet alleen op menselijk vlak maar ook op financieel gebied. Denk bij het financieel gebied maar eens aan de cryptovaluta zoals Bitcoin en Steemit.

Velen dachten dat de Bitcoin het niet zou worden, kunnen zich zelf nu met regelmaat erop wijzen dat ze wel met deze cryptovaluta iets hadden moeten doen. Nu is er flinke winst voor degene die het wel gedurfd hebben. Voor de mensen die hun weg gevolgd hebben en een mooie dikke winst nu hebben kan ik oprecht blij zijn. Jij ook?
Het ze van harte gunnen dat er mogelijkheden zijn die ze eerst niet hadden. Een stukje bezorgdheid om de euforie is er ook. De andere kant van de medaille is dat de media een grote rol speelt in het verhaal dat de cryptovaluta straks een vrije val gaat maken. De vraag is in hoeverre is het systeem van de bank te vertrouwen? Velen lijken te zijn vergeten hoe in enkele landen het geld op de banken verdampte nog enkele jaren geleden. Hoe fijn is het dat de mensen die met bitcoins of andere cryptovaluta aan de slag zijn gegaan onafhankelijk van het bankensysteem.

Oprecht blij zijn als een ander iets krijgt wat jij ook zo graag zou willen hebben. Maar als hadden komt is hebben te laat… Kan je dan ook heel oprecht blij worden als de ander het wel hebt gekregen.

Zonder oordeel … oprecht blij zijn!

Niemand weet wat een ander heeft meegemaakt. Zelfs niet als men het denkt te weten. Achter de voordeur spelen andere verhalen af. Achter de lach zit soms een heel verhaal.

Velen kunnen vaak met familie niet overweg. Natuurlijk kan dat soms een vervelend gevoel geven. Verdrietig zelfs, onbegrepen en vaak niet gezien, niet gehoord. Vrienden hebben is ook niet zo vanzelfsprekend. Echte vrienden, waar je in het echte leven mee afspreekt, die je kan bellen als je ergens mee zit. Echte vrienden zijn zeldzaam. Waarom waarderen we ze dan niet?

Elk proces van oprecht blij zijn ligt in de persoon zelf. Iedereen heeft een eigen rugzakje. De mens en zijn overlevingsdrang is immens en intens groot. Echter door gebeurtenissen in het leven is blij zijn soms totaal naar de achtergrond verdwenen.

Wanneer was jou laatste echte eerlijke glimlach te zien?

Medium Esther.