Paragnost Eddie en Consulenten

Ontmoeting met zielsverwanten

Ontmoeting met zielsverwantenOntmoeting met zielsverwanten. Relaties zoals we gewend zijn te denken vanuit het oude paradigma zijn aan het veranderen, niet alleen in de vorm maar ook qua inhoud.
Er is een sterke instroom van verbindingen die voor een herbelichting zorgen met betrekking tot de huidige relatie. We kunnen de herbelichting op verschillende manieren bekijken, maar uiteindelijk is het resultaat dat we meer en meer een herontmoeting en eventuele hereniging zien plaatsvinden.
Dat dit aanvankelijk gepaard gaat met emotionele verwarring is begrijpelijk. Meestal is de fase van verwarring tijdelijk, als het helder is wat het doel is van de ontmoeting met een of meerdere zielsverwanten. Soms is dit niet onmiddellijk duidelijk, omdat de verwarring aanvankelijk te groot is. Niet enkel voor diegene die plotseling uit het niets zo een zielsverwant op zijn of haar levensweg ontmoet, maar ook voor de ander.
Ik geloof niet dat dit iets helemaal nieuw is; zielsverwantschappen zijn er altijd al geweest. Alleen werd er nog niet open over gepraat. Net zoals met veel dingen. Maar het is wel opvallend dat het aantal partners dat te maken krijgt met dergelijke ontmoetingen toeneemt. Niet omwille van amoureuze redenen, vaak vanuit een hoger spiritueel doel. En hierover leeft heel wat angst.
Angst en liefde zijn de twee emoties die we als mens mogen ervaren door al onze levensthema’s heen.
De herontmoetingen die nu plaatsvinden dragen vaak een heel ander karakter dan de relatie met een partner. Het is in woorden niet zo eenvoudig uit te leggen wat dat karakter precies is, omdat er ook diepere gevoelens, liefdegevoelens, ervaren kunnen worden. Ook bij het woord liefde voelen we dan gemakkelijk angst. We hebben geleerd dat we slechts van één iemand kunnen houden. We worden wél toegestaan om van dieren te houden, van kinderen die niet onze eigen kinderen zijn. Maar van iemand anders houden, van andere mensen houden, voelt als een bedreiging.
Waarom?
Gaan we even de diepte in?
Waar hebben we geleerd dat liefde zich beperkt tot 1 mens?
Waar hebben we geleerd dat liefde in fragmenten gevoeld mag worden? Gedoseerd.
Houden van kan niet gedoseerd en gefragmenteerd worden. Je houdt evenmin gedoseerd van dieren, van kinderen, maar totaal. Je ziet de totale mens en je houdt van die mens.
En dan gaan we nog even dieper en verder.
Hou je meer of minder van die persoon of van je partner?
Een trukje van de mind. Die vragen kan je niet beantwoorden door te meten en te wegen.
Er is slechts liefde en houden van.
Nog even dieper en verder naar de herverbindingen met zielsverwanten in bestaande relaties.
Waar zit de angel? Wetende dat het nu in de Nieuwe Tijd zo duidelijk is dat de herontmoetingen niet te vermijden zijn. Het wordt zo prachtig geleid door het Universum. Je kan dit niet vooruit plannen. Het komt zomaar. Pats boem.
Zielsverwanten komen onaangekondigd in je leven. Man of vrouw. Het Universum houdt zich niet bezig met wat veilig of onveilig zou kunnen zijn.
De levenskunst op aards niveau is om ons te herinneren dat we allen de architect zijn van onze zielsinhoud en die ook volledig mogen invullen. In een bestaand partnerschap is deze ontwikkeling van fundamenteel belang om de relatie op een diepere, spirituele manier te belichamen.
Daarnaast creëren we een liefdevol web met zielsverwanten met wie we als evenknieën connecten en wederom vanuit de architectuur van onze zielsinhoud verder kunnen groeien.
We bouwen in deze tijd een prachtig spiritueel web om alle oude paradigma’s te overstijgen. In deze evolutie is angst de grootste rem om echt de nieuwe waarden van Aquarius uit te kristalliseren en te beleven.
Dat we dus nog heel wat brokstukken en het puin van het verleden mogen opruimen is prachtig.
We mogen ook onze eigen zielsinhoud herontdekken, verbinden, naar binnen halen door contact te maken met ons innerlijke, hogere zelf.
Voor sommigen kan dit nog als heel moeilijk en bedreigend ervaren worden. Het is een uitnodiging om de diepere lagen te ontmantelen en liefde als verbindende kracht te gaan ervaren. Niet als bezit of claim.
Je kan in je aardse leven zowat 10 tot 15 zielsverwanten herontmoeten en dat je ook meerdere tweelingzielen kan ontmoeten mogen we er ook bijnemen.
De verhalen die we ooit vanuit een weer ander verlangen hebben aangenomen, mogen we stilletjes aan loslaten. Verhalen over pijn en lijden is wat nu nog vanuit ons ego plaatsvindt, keer op keer. Tot we samensmelten met onze zielsinhoud.
We kunnen onze verhalen herschrijven vanuit liefde in overvloed en overvloedige liefde op een dienende inspirerende manier.
Ondanks dat ik heel veel gelezen heb rond zielsverwanten, tweelingzielen, platonische liefdes, ervaar ik een nog diepere belichting wat meer resoneert met mijn diep persoonlijke ervaringen bij het boek ‘Tweelingzielen en andere allianties’ van Lut Vandevelde.