Paragnost Eddie en Consulenten

Liefde in zoveel kleuren

Liefde in zoveel kleuren. Hoe en wanneer komt de liefde en wat is liefde? We hebben allemaal een beeld van liefde. Hoe liefde zou moeten zijn. Hoe liefde zou horen te zijn. Onbewust zijn we gigantisch geconditioneerd, zo ook in wat liefde zou horen te zijn.Liefde in zoveel kleuren. Hoe en wanneer komt de liefde en wat is liefde? We hebben allemaal een beeld van liefde. Hoe liefde zou moeten zijn. Hoe liefde zou horen te zijn. Onbewust zijn we gigantisch geconditioneerd, zo ook in wat liefde zou horen te zijn.
Liefde moet niets en hoort niets te zijn. Liefde is energie en liefde zijn wij. En energie kan stromen, stagneren of blokkeren.
En hoe liefde op ons pad komt? Op de soms meest verrassende manieren. Liefde kan zomaar om de hoek komen kijken.
Liefde hoef je niet te zoeken ergens en daar zit heel veel angst op.
Maar is het liefde wat we zoeken? Ik hoor het vaak in andere woorden: een maatje, een soulmate, een vriend of een seksgenoot.
Liefde verschijnt in veel variaties en in vele vormen. Van een maatje tot een seksmaatje.
Alles is goed zoals het is. Tot het niet meer aansluit bij de diepe verlangens naar verbinding op elk vlak.
Vaak wordt liefde verbonden met het perfecte plaatje. Het perfecte lichaam, het perfecte karakter, de perfecte job en liefst geen verschillen. We moeten levelen. We moeten met elkaar resoneren. We ‘moeten’ spreken we soms niet helemaal uit, maar het is voelbaar aanwezig.
We hoeven ons zeker niet te laten afremmen door verschillen. Verschillen trekken juist aan. Ja, maar, hoor ik je denken. Als de verschillen te groot zijn, dan levelen we niet.
Ik heb eerder het gevoel dat door niet zo mentaal bezig te zijn met levelen, moeten en horen, we meer naar ons hart gaan luisteren.
Ons hart oordeelt niet, ons hoofd des te meer.
We krijgen heel veel kosmische hulp en richtingwijzers. Die kunnen we ervaren en voelen in ons hart.
Wellicht is het nu voor even wel moeilijker om oude wonden van voorbije relaties te helen.
Je kan iemand op je levensweg ontmoeten die misschien niet je ‘type’ is. Het hart houdt zich niet bezig met een status, een type, een graad, een moeten of horen.
Op dat punt saboteren we datgene waarnaar we verlangen: liefde.
En liefde heeft te maken met onszelf. Houden we voldoende van onszelf om ons die liefde te gunnen?
Niet te snel antwoorden. Laat die ene vraag indalen, naar binnen komen. En oordeel niet over het antwoord, maar voel en ervaar hoe JIJ de liefde voor jezelf kan terughalen.
Levelen met onszelf. Resoneren met onze eigen liefdesbron. Ons laven met de liefde die we voelen in onszelf. Wat een overvloed is aan liefde voor het wezen dat wij zijn.
Stel je eens voor dat jouw liefde mag stromen in overvloed? En dat alle moeten en horen en eisen verdwijnen.
Liefde. Tout court LIEFDE.