Paragnost Eddie en Consulenten

Hoe inspireer jij anderen?

Hoe inspireer jij anderen?Ik zit zo even naar buiten te turen, ik tik de titel van een nieuw blog in. En ik staar weer naar buiten. Een vraag die ik mezelf vaak stel. Inspireer ik de lezer op een manier die verder helpt te kijken dan toekomstvoorspellingen die wel populairder zijn dan mensen te inspireren van binnenuit.

Sommigen spreken me aan over de blogs vanuit herkenning op een dieper niveau. Het gaat minder en minder over thema’s die we overal kunnen lezen. Het is een herhaling van een herhaling en dat werkt voor anderen als troostend. En dat is ook prima, maar het kan ook de lezer vastzetten om de noodzakelijke veranderingen te creëren die hem daadwerkelijk aanmoedigen de weg naar binnen te nemen en vele oude lagen los te laten.

Houd ik mensen in een comfortzone of til ik hen even op naar een volgend level. Sommigen zijn bereid om opgetild te worden en los te laten, anderen houden het nog liever bij het oude gekende veilige, ook al is dat eigenlijk al langer voorbij en draagt het niet bij aan de toekomst. De toekomst ligt voor een zeer groot deel bij onszelf. Houden we vast aan oude gestagneerde situaties waarin enkel nog de leegte wordt ervaren, of laten we los en durven we ons over te geven aan het nog niet gekende en onbekende?
Niet iedereen durft op dit moment te springen. Sommigen staan aan een randje en maken wel de beweging ernaartoe en toch ben ik niet diegene die zal duwen. Ik vertrouw erop dat diegene die reeds aan dat randje staat, op eigen kracht zal springen of vliegen. Figuurlijk de vleugels uitslaan.

Anderen staan aan een randje en draaien zich om en keren terug of blijven verlamd staan en kijken hoe anderen zich overgeven aan het onbekende. Als hij of zij het durft en kan, durf en kan ik dat ook. En dat is fantastisch. We inspireren elkaar op die manier, ook al komt die gedachte soms wel eens vanuit een stukje strijd of na-ijver. Het maakt niet uit. Jij als voorloper bent een inspiratiebron.
Je kunt mensen helpen zonder er zelf bij stil te staan dat je een inspirator bent. Als dit professioneel je pad is, dan is dit jouw pad zonder twijfel, dat is jouw geschenk namelijk een leven te leiden gewijd aan de groei van bewustzijn en door die toewijding anderen te inspireren.
Dit is je ware natuur, je hoeft dit zelfs niet te begrijpen of uit te leggen. Het is slechts een erkenning van wie en wat je bent.
Het is jouw taak om het te laten gebeuren en er bewust van te worden dat je anderen helpt en geholpen wordt. Het is een wederzijds proces van inspireren en geïnspireerd worden en dat kan op zoveel manieren.

Er is niets om je aan vast te klampen, het is een goddelijk geïnspireerd gebeuren dat geen verklaring nodig heeft. Je leven komt op één lijn te staan met je inspirerende, goddelijke, innerlijke bewustzijn, aangestuurd door een oneindig groots multidimensioneel veld.
Wat je ook doet in je dagelijkse leven, het maakt niet uit. Maak bewust aanspraak op jouw inspirerende, goddeljike creatieveld en voel die verbinding vanuit wie jij bent. En daar kun je jezelf en anderen inspireren in een wederzijds delen.