Paragnost Eddie & Consulenten

Computer of mens?

Computer of mens?Waar kies je voor, de hele avond met een scherm voor je neus Waar kies je voor, de hele avond met een scherm voor je neus of echt contact met vrienden en of familie.
Sommige mensen zullen zeggen nou geef mij mijn laptop maar dan kan ik mijn spelletje spelen of lekker bezig zijn op sociaal media.
Sociaal is het zeker niet gezien wij met elkaar om gaan sinds de entree van de pc en al die mobiele telefoons.
Voor de kinderen die geboren zijn vanaf 2000 is het heel normaal dat ze bv elke minuut achter hun scherm zitten en elkaar alleen op die manier contacten.
Maar het is wel sociale armoede geworden.
Alles is te vinden op het internet en ja dat dit vroeger in boeken stond of dat je zelf op onderzoek uitging om het een en ander te weten te komen is alleen nog in de wereld van de mensen vóór de intrede van de schermpjes.

Een verlengstuk van mijzelf hoorde ik eens iemand zeggen over haar mobiel. Triest niet?, dat je zo verslaafd kunt zijn aan je Smart/iPhone dat een brein niet meer zelfstandig lijkt te kunnen functioneren.
Niets is minder waar natuurlijk maar door veelvuldig gebruik worden er wel mechanismen geactiveerd die de overtuiging geven dat je zelf niet meer kunt denken en dat alles gekoppeld is aan pc, en software.
Slimme technieken worden gebruikt om mensen dom te houden.
Kunnen we nog wel intelligent en bewust zijn of zijn we pionnen in de wereld van de kunstmatige intelligentie.
Ik denk dat de lijn heel dun is geworden. Vraag eens aan een kind om hoofd te rekenen, ‘’ik had het gevoel dat ik vroeg om de Himalaya te beklimmen’’.

Zonder computer? Zonder gsm? Ben je gek dat doet toch niemand meer dat is ouderwets.
‘’Zo heel oud ben ik nu ook niet dacht ik’’ maar wat is er mis met een goede oude hersenkraker?
Wat zou er gebeuren mocht al die software verdwijnen stel dat er geen elektra meer zou zijn, dat alle stroom zou uitvallen.
Wat een ernstige afkickverschijnselen zouden de meeste mensen dan krijgen.
Eerlijk? Ik zou er niet aan moeten denken dat dit ooit zou gebeuren omdat dan de gevolgen niet meer te overzien zijn.
Onmiddellijk 30 jaar terug gekatapulteerd worden is alleen voor de ouderen onder ons niet zo een ramp. Tenzij je afhankelijk bent van een pc of smartphone voor je werk denk ik toch dat de meeste mensen zichzelf heel goed zouden weten te redden.

Als je jaren lang leeft met gebruik van technologie dan verlies je je eigen identiteit.
Je vertrouwt immers alleen nog op een kastje en je eigen zielengroei komt er daardoor maar bekaaid van af.
Vandaar dat zovele mensen op zoek zijn naar zichzelf en dat er zoveel sociale armoede is.
In landen waar mensen al deze technieken niet tot hun beschikking hebben is de sociale controle nog groot.
Daar zijn mensen nog echt in contact met elkaar en vertrouwen zij op hun eigen gevoel in plaats van wat een kastje hen verteld.
Omdat er zoveel mensen gebruik maken van sociaal media en dat héél veel voor waar wordt aangenomen is er ook veel afstand gekomen tussen de mensen.

Er wordt contact gemaakt met elkaar en dan denkt men iemand te kennen terwijl men elkaar nog niet eerder heeft gezien.
Dit heeft al tot zoveel verdriet en narigheid geleid dat er al vele mensen afstand hebben genomen van hun gevoel uit angst gekwetst te worden.
Veilig achter je scherm zitten? Geloof het maar niet. Alles wat je doet wordt gevolgd wordt gelezen en opgeslagen.
Niets is veilig mocht je dat denken. We zijn en blijven pionnen van de machthebbers tot het ooit zover is dat hun scherm ook zwart ziet.
Het ergste is dat de straling waar we aan worden blootgesteld zeer schadelijk is voor jonge mensen en zeker voor kinderen.
Er komen meer en meer gevallen van hersenkanker aan het licht en vreemd is dit niet gezien de vele gesprekken die men voert via de gsm.
Gebruik van oortjes is eigenlijk altijd aanbevolen. En ga niet slapen met dat ding op je nachtkastje en zet je wifi altijd af.

Kinderen weten niet beter omdat ze zo opgevoed worden en hebben maar weinig vertrouwen zonder hun speeltje.
En dat is het trieste van alles. Ze hebben geen voorbeeld dat het ook zonder kan.
Een kind wat opgevoed wordt in bv de bush is veel zelfstandiger dan een kind wat in deze moderne tijd wordt opgevoed.
Ze kennen en weten alles via hun schermpje maar wat als het er niet meer is waar komt dan de informatie vandaan?
Gaan dan de kanalen weer open en wordt dan juist het bewustzijn weer wakker?
En wordt er dan weer gelezen pakken we dan de boeken weer op? Gaan we dan weer spelen met elkaar zoals de kinderen dat beter wel doen, heerlijk buiten spelen en ravotten zoals het ooit eens was?

Kinderen hebben last van chemische stress en van Electro-stress en dat is zeer zorgwekkend.
Kunnen we nog kiezen voor elkaar of blijven we plakken met onze vingers achter de toetsen? Er mag meer plezier komen en verbinding met elkaar want de tijd laat zien dat er meer en meer afstand komt onder de mensen.
Ik hoor nu mensen roepen …’’ik ben blij dat ik op die manier nog contact kan hebben met de buiten wereld anders was ik maar eenzaam’’ maar lieve mens zonder die schermpjes was er veel meer menselijk contact en dat is nu juist allemaal aan het verdwijnen.
Daarom is er zoveel sociale armoede en hebben mensen geen beeld meer van wat er nu echt is of bedrog.

Met wie praat je eigenlijk achter dat scherm? En waardoor heb je mekaar na al die tijd nog steeds niet ontmoet? En is diegene die je aanstaart op de foto wel echt de persoon met wie je praat? Misschien toch eens tijd geworden om weer echt onder de mensen te komen en direct contact te maken met elkaar.
Want ook dit zijn we aan het verleren.
Ondanks ik zelf afhankelijk ben van de moderne middelen prefereer ik toch het gezelschap van een echt mens, om te praten en gevoelens uit te wisselen.

Ik voel mij te veel mens onder de mensen. En jij, waar kies jij voor?

Hartegroet,
Lis