Paragnost Eddie en Consulenten

Hamaliel is de Engel van de maand augustus

Hamaliel is de Engel van de maand augustusEngel Hamaliel is heerser van de planeet Mercurius en het sterrenbeeld ‘de Maagd’. Hamaliel bevordert gunstige resultaten in financiële aangelegenheden.

Hoewel augustus een vakantiemaand is, kan er geoogst worden. Het harde werken heeft zijn vruchten afgeworpen. Net als de gaarde waarin de appelbomen staan die nu geplukt mogen worden. De vruchten moeten eerst gerijpt zijn voordat zij gegeten kunnen worden. Een gaarde vraagt verzorging, aandacht en begrip van hoe er met de natuur samengewerkt kan worden. Hoe de juiste grondstoffen zorgen de groei, net als de juiste tijd om te zaaien en oogsten.

Engel Hamaliel correspondeert met de woensdag die weer correspondeert met de planeet Mercurius. Indien Mercurius in een gunstige positie staat ten opzicht van zowel Venus als Jupiter kan er bevrijding ontstaan. De kleuren die passen bij Mercurius zijn goudgeel, rood of hemelsblauw.

Mercurius staat voor communicatie, en alles wat daarmee te maken heeft. Het vermogen om verschillende combinaties te gebruiken. Bewust zijn van taal en hoeveel invloed de toon van taal heeft. Mercurius is de bemiddelaar tussen het bewustzijn en het onbewuste. Mercurius is verbonden aan het metaal kwikzilver.

Engel Hamaliel correspondeert met het sterrenbeeld Maagd. Maagd is een aardeteken en kan een leider zijn. Weliswaar op een eigen unieke wijze. Beslissingen die genomen moeten worden kan engel Hamaliel bij helpen.

Engel Hamaliel kan de juiste ontmoetingen bewerkstelligen. Kijk eens uit naar de zwaluw zowel in het fysieke-, energetisch- als in het droom- wereld. Misschien mag je een zwaluw volgen of luisteren c.q. kijken naar de boodschap.

De zwaluw bekend als krachtdier: Geest van de lucht, brenger van het lente en geluk. Kijk maar eens naar zwaluwen in de lucht. Ze kunnen vredig samenwerken. Een soort van teamwerk in gemeenschapszin. Maar indien ze op oorlogspad zijn is het fel, net als iemand met het sterrenbeeld Maagd.

De edelsteen die bij Hamaliel behoort is de emerald (de Engelse benaming voor smaragd). Smaragd is een variëteit van beril en geldt als de edelste steen uit de berilgroep. De kleur-gevende stof is chroom, soms vanadium. De smaragd is groen of donkergroen van kleur.

Engel Hamaliel kan de maagd ook helpen bij de gezondheid indien dat nodig is met Calamint (bergmunt) een plantje dat in augustus bloeit. Bloemetjes die bij aanraking ruiken naar mint. De kleuren zijn meestal zachtblauw, lila of wit, maar ook roze/rode soorten behoren tot de mogelijkheid. Het kruid werkt eetlustopwekkend en helpt de spijsvertering, zou ook heilzaam zijn bij spierpijn en reuma.
Bij het oogsten hoort immer ook de spijsvertering van zowel fysiek, mentaal als energetische voeding.

Engel Hamaliel kan deze maand helpen om zaken waar hard voor gewerkt is te oogsten. Indien zaken niet goed te verteren zijn, zowel fysiek, mentaal als energetisch kan Engel Hamaliel helpen bij het verteren van deze zaken.

Kijk eens uit naar tekenen van Engel Hamaliel. De groene kleur van smaragd of de edelsteen smaragd. Het plantje berg-munt en volg de zwaluw. Draag eens de kleuren goudgeel, rood of hemelsblauw of kijk eens naar de invloed die deze kleuren samen met Engel Hamaliel hebben.

Medium Esther.