Paragnost Eddie en Consulenten

Gronden en Aarden

Gronden en AardenGronden en Aarden, Waarom is het zo belangrijk? Vooral voor Hoog Sensitieve Personen en Hoog Sensatie Zoekers. Eigenlijk is het apart … Deze groep mensen moet aarden, juist wanneer ze teveel in de hoofd zitten. Net als andersom wanneer ze teveel ‘zweven’.

Een hoog sensitief persoon is iemand die teveel prikkels opvangt. Niet alleen van de omgeving maar ook van de personen in de omgeving. Soms weet een hsp-er dan niet of heeft zelf geheel niet door of het ‘eigen’ of ‘andere’ emoties zijn. Geluiden komen anders binnen, net als dat men gevoelig kan zijn voor maanstanden of gap-dagen (Galactische Activering Poort).

Hoog Sensatie Zoekers hebben hetzelfde. Wat erbij komt, is dat ze sensatie opzoeken. Kunnen ze het niet vinden, dan zorgen zij daar zelf wel voor. O.a. Indigo-kinderen zijn vaak HSS (Hoog Sensatie Zoeker). Zij zoeken extremen op, en proberen uit.

Overigens zo vanaf alle nieuwetijdskinderen zijn hele groepen HSP!

Misschien herken je het wel. Je denkt, en denkt maar het voelen druk je weg. Je gevoel en denken zitten niet op 1 lijn. Je hart voelt anders als wat je hoofd denkt. Of je je er nu wel of niet bewust van bent, je gaat je naar voelen. En misschien nog wel meer denken.

Koude voeten gekregen inmiddels? Ja, ga uit dat hoofd!

Tegelijktijdig kan er hetzelfde gebeuren, als je alleen maar naar je gevoel luistert! Of beter gezegd, DENKT dat je naar je gevoel luistert.

Gronden/Aarden de koude voeten zeggen het al. Dat voelt niet prettig. Een simpele manier om te aarden is gewoon je voeten in de aarde steken. Leuker is het strand en daar je voeten in het zand begraven.

Springen of touwtje springen, hardlopen, bij zo een trainingstraject heb je vaak twee van die balkjes waarover je heen en weer kan springen. In de zee lopen met je blote voeten.

In een voetenbadje met bijvoorbeeld zout. Dagelijks je voeten insmeren.

Dan is er nog Tai Chi waarbij je op een andere manier leert om met energie te spelen. Voor mezelf is er het Taico drummen.

Denk er ook aan om de chakra’s schoon te maken. Met name de sacraal en zonnevlecht. Dit even buiten de discussie of de chakra’s dicht of open moeten staan. Mijn mening is dicht, behalve het derde oog en kruinchakra. Doe wat goed voelt voor jezelf!

Vanuit de wortelchakra wortels visualiseren is ook een goede aardoefening.

Voor de HSS-ers kan het heel prettig zijn om een vechtsport of iets dergelijks te doen.

Er zijn genoeg manieren om te aarden, waarbij je letterlijk met je lichaam aan de slag mag.

Het maakt een groot verschil als je hier een doorgang in hebt. Liefst iedere dag maar we zijn nu eenmaal mensen en niet iedereen is super gedisciplineerd. Geeft niets, als je het maar weer oppakt.