Paragnost Eddie en Consulenten

Uit de kooi

Uit de kooi Leven in de aardse tijd wordt in een behoorlijk grote mate versterkt door controledrang. Je kunt beweren dat controle nodig is voor veel situaties in het dagelijkse leven en dat lijkt ook vanzelfsprekend te zijn.

Echter kan die controle drang gigantisch uitbreiden naar het controleren van gevoelens of andermans gevoelens. De gevolgen ervan kennen we. Manipulatie, onderdrukking, geweld zijn slechts enkele gevolgen van controle drang. Het zit zeer diep in onze psyche geworteld. Als kind werden we gecontroleerd door onze ouders, opvoeders, leerkrachten en anderen, waardoor we ons gingen aanpassen. Het gevolg is dat wij als volwassenen diezelfde patronen eindeloos blijven herhalen.

Het is een eerste stap naar verandering door helder waar te nemen wat achter onze controle drang schuilt. Angst.
Geen drama als we ons bewust worden van onze onderliggende patronen.
Het is een mes dat langs twee kanten snijdt. Een samenleving zoals de onze op aarde zonder regels en wetten blijkt niet mogelijk te zijn. We zijn ver afgedwaald van onze oorspronkelijke meesterschap.
Anderzijds kunnen we veel veranderen als we ons bewust worden en verbinden met het goddelijke in onszelf, want daarin ligt onze vrijheid, waardoor controle en dwang niet meer nodig zijn.

Willen we onze samenleving veranderen naar haar oorspronkelijke aard, dan moeten we beginnen met onszelf. We dragen vanuit onze goddelijke essentie en scheppingskracht bij aan de verandering waarnaar we verlangen.
Het kan gemakkelijker lijken om door te gaan op oude voet, waarin je zelf het leven als zeer oppervlakkig ervaart en niet tot emotionele volwassenheid komt. Dit is niet waarnaar je verlangt, en toch ga je door. Waarom?

Het zeer inspirerende boek ‘De Holist’ van Bob Kukler is een boek waarin je kunt lezen hoe jij vanuit jouw goddelijke essentie de krachtigste creator van jouw leven kunt worden.
‘Wie zichzelf niet kent, weet niets, maar wie zichzelf wel kent, heeft alle kennis van de diepte van het universum verworven.’ (Thomas)
©Mieke

Warme hartegroet
Mieke Box 45