Paragnost Eddie en Consulenten

Op je gevoel vertrouwen….

Op je gevoel vertrouwen…. Hoe vaak ik in een reading die boodschap meegeef ‘ vertrouw op je gevoel ‘ …ik kan het zelf niet meer bijhouden. Ook die boodschap kreeg ik in mijn jonge jaren mee….alleen, ja, vertrouw op je gevoel, terwijl er zoveel andere informatie over me heen werd gegooid en dat ik net niet zo hard moest vertrouwen op mijn ‘ gevoel ‘, maar op mijn ‘ verstand ‘. Eerlijk…ik raakte eerder van mijn levensweg af door teveel te luisteren naar de ‘ logica ‘ dan dan mijn ‘ hart ‘ . Het gaat dus niet zomaar over of/ of maar en/ en en in sommige levenssituaties moet je nu eenmaal verstandelijke/logische beslissingen nemen ( waar het stemmetje van het hart toch ook in meespeelt, vind ik) en in andere meer gevoelsmatige situaties mag je meer vertrouwen op hetgeen je voelt: leg dat maar eens uit op een logische manier.

We krijgen zoveel informatie binnen via de media, we worden er letterlijk door overspoeld, we vernemen de meningen van mensen ons om heen en dan wordt er nog eens gevraagd wat wie over denken over al die binnenkomende informatie. Via reclame komen ook nog eens emotioneel geladen boodschappen via reclame binnen: ‘ Wil je de man van je leven aantrekken…poets dan je tanden met…..’ Ken je die reclame? Ik heb een dubbel gevoel bij reclame en toch ben ik gek om naar reclame te kijken omwille van de zoveel verborgen verleiders. Ik kijk hiernaar als een toeschouwer, dus ik voel geen boosheid, geen irritatie, dan wel constateer ik elke keer: ‘ Zo, dit was dan de boodschap ‘ benieuwd wie snel naar de rekken loopt met dé aanbevolen tandpasta. Want sneeuwwitte tanden vergroot je X- factor. Misschien ook eens interessant om even bij stil te staan, op welke manier heel wat informatie door ons strot wordt geduwd en dat allemaal met één doel: gelukkig worden…in het geval je het gevoel hebt je niet gelukkig te voelen en te zijn met wie je nu al bent.

Maar toch….je bent wél nieuwsgierig, je wilt wel eens ondervinden of dit zal werken, of toch iemand zal opmerken wat voor een knap gebit je wel hebt, en je koopt toch het product. Ergens kan je er niet aan weerstaan, ook al vind je het ergens diep je hart nonsens dat iemand enkel verliefd op je zou worden omwille van je sneeuwwitte tanden. Veel succes met de beloftevolle tandpasta dat vol fluoride zit ( en nog eens heel schadelijk is voor je gezondheid, maar goed…je hebt het er wel voor over) duimen maar dat die lang verwachte liefde helemaal stapelgek op je wordt, maar niet alleen omwille van je tanden.
AL eens ervaren dat je op basis van heel sensatiegerichte reclame een boek koopt,, waarvan je ergens voelt je toch niet echt aangetrokken te voelen tot dit boek. Collega ’s vinden dat je dit boek echt moet gelezen hebben, een must te read, echt wel. Dus, je koopt het boek, je begint met lezen en je merkt vrij snel dat dit boek niet aan je verwachtingen beantwoordt; je doet toch nog maar enkele pogingen om verder te lezen en ontgoocheld leg je het boek weg. Laat je niet te snel vertellen dat je er nog niet klaar voor bent, dat je nog niet zover zou staan…zeker niet als het over spirituele boeken gaat! Ik zelf hou van vlot geschreven boeken, zonder tierelantijntjes, lekker vlot weglezen, ook al lijkt het onderwerp ingewikkeld te zijn. De kunst van schrijvers is zelfs de meest ingewikkelde onderwerpen zodanig te verwoorden dat iedereen die boeken moeten kunnen begrijpen. Maar goed, dat is nu mijn persoonlijke visie. Net zoals in het onderwijs….de kunst van onderwijzen ligt niet in het vertoon van hoe moeilijk je iets kan uitleggen, dan wel uitleggen zodat het voor elke leerling begrijpelijk is.

Ons mentale en ons gevoelslichaam leest ook mee. Het verstand kijkt door de bril ‘ gewoonweg- te-gek ‘ want dit boek is een aanrader! Onze fijnstoffelijke lichamen worden niet beïnvloed door deze bril; ze hebben hun eigen waardeoordeel. Het mentale lichaam zoekt overeenkomstige universele waarheden en het gevoelslichaam leest tussen de regels en onderzoekt welk gevoel binnenkomt. Het komt er dus op aan hoe het verstand verbonden is met onze innerlijke antennes. Is het ermee verbonden en zal het de boodschappen die uit het fijnstoffelijke lichaam naar boven komen als zijn persoonlijke waarheid herkennen??? En, in een rijpere toestand zal het de moed hebben om deze als zijn persoonlijke waarheid naar buiten te brengen. Is het verstand er niet mee verbonden, dan zal hij proberen de ‘ gewoonweg- te-gek- bril ‘, ( wat dus de mening van de ander is) te behouden. Het verstand is zich op dit moment bereid te ‘onderwerpen ‘ om eventuele moeilijkheden met anderen te vermijden. Hij neemt dus de ‘ voorgekauwde ‘ mening over die helemaal niet kloppen met zijn eigen waarden. En dit is de ontwikkelingsstap die we allen doormaken.
Je mag echt altijd vertrouwen in wat jij voelt, want daarmee bereik je het meest.
Vaak horen ik consulten op het vlak het meest besproken onderwerp ‘ relaties ‘ ….de vraag ‘ Is die persoon wel goed voor mij, want ik heb zo een gevoel dat er iets niet klopt, en ik weet niet wat het is, maar ik voel me na elke ontmoeting wat misselijk ‘. Dit is heel interessant want dit kan al een indicatie zijn dat er inderdaad één en ander in vraag mag worden gesteld in dit contact. Je voelt ergens dat er iets niet klopt maar anderen zeggen dat jullie zo goed bij elkaar passen, wat een fantastische match, en hij / zij heeft een goeie baan, heeft een goed inkomen…waar maak jij je nou druk om. Herkenbaar?
Je twijfelt, want je denkt dat je gevoel te maken heeft met een afgesprongen relatie waardoor je nog wat onzeker bent en teveel beren op de weg ziet enz….en je denkt bij jezelf: ‘ Ok, als anderen dit zeggen, dan kan het niet anders dan dat ik me vergis. Ik zal het maar een eerlijke kans geven. Ik moet maar eens komaf maken met die nare gevoelens, want misschien krijg ik nooit meer de kans iemand als hem/ haar te ontmoeten en blijf ik wel alleen achter. Geen denken aan. ‘ Herkenbaar?
Je laat je dus in met deze persoon, as far as well, je doet je best om dat gevoel dat toch blijft hangen weg te duwen, uit je hoofd te zetten….Na een paar maandjes ontdek je ‘ toevallig ‘ dat deze persoon ook nog contact heeft met iemand anders…toeval bestaat niet uiteraard, Spirit helpt een handje mee om je op die manier de bevestiging te geven dat jouw gevoel van in het begin juist zat. Ik heb jaren geleden een cliënte gehad met een soortgelijk verhaal, doch de man had duidelijk heel veel overtuigingskracht en kon zo goed acteren, dat ze maar niet kon geloven/ aanvaarden dat hij meerdere vriendinnetjes had. Ik zal in een reading nooit koudweg dit soort mededelingen doen, om de eenvoudige reden dat een cliënte die deze vraag stelt, vaak al langer aanvoelt en het vermoeden heeft, dat de partner een masker draagt, niet eerlijk is. Ik laat cliënten echt kijken naar hun relatie en de meesten zijn heel eerlijk en erkennen dan wel dat ze dit al vermoedden, maar ergens bevestiging nodig hadden. Met de juiste gerichte vragen en het opentrekken van een situatie, kunnen cliënten uiteindelijk zelf hun verantwoordelijkheid opnemen en zelf de stappen zetten die ze wensen te zetten.
In het geval van dit voorbeeld is het duidelijk dat je echt altijd je gevoel mag vertrouwen…je voelt dit bijna fysiek als een situatie niet klopt en zeker als dit gevoel niet verdwijnt, mag je alle twijfel loslaten.
Het levert je het meeste op wanneer je gelooft wat je in je innerlijk als ‘ waar ‘ aanvoelt. Andere dingen mag je eerder als ‘ informatie ‘ bekijken. Het gaat er niet om snel een beslissing te nemen want de waarheid groeit in je innerlijk van binnen naar buiten. Heel belangrijk is jezelf niet te forceren in iets te geloven of aan te nemen wat anderen als juist of waar bestempelen.
Vanuit je gevoel weet je wat echt goed voor je is! Ik vertel vaak in mijn consulten dat iedereen mediamiek is en dat betekent dat iedereen in de mogelijkheid is verbinding te maken met geestelijke sferen, met je Hogere Zelf , met Gidsen, Meesters….Je bereidt je aardse leven voor in de droomsfeer en hier bevindt zich jouw levensplan ( hetgeen rechtlijnig is opgesteld en ook de mogelijkheid wordt ingebouwd om een paar omwegen te maken opdat je bepaalde ervaringen opnieuw beleeft net tot zolang je de boodschap in die ervaring begrepen hebt).
Je gevoel is de eerste aanleg die in staat is het zielenplan te lezen. Jij voelt perfect aan wat wel of niet in jouw leven past en jij hebt dus wel degelijk een keuze hierin. Wanneer je je met je gevoel verzoend hebt en er in contact mee bent, dan maak jij de keuze die je veel kan opleveren tijdens jouw aardse leven.
Hoe eenvoudig de boodschap ook is: hou van jezelf…des te moeilijker hebben veel mensen het nog met echt van zichzelf te houden.
Je kan nu de keuze maken te stoppen met jezelf naar beneden te halen, jezelf te bekritiseren, jezelf voortdurend onder druk te zetten ( of je onder druk je laten zetten) zeker omdat we leven in een samenleving waarin druk, presteren de gangbare idealen lijken te zijn en steeds meer leidt tot burn-out. Van wie moet je nu elke dag met een big smile rondlopen als je dit even niet voelt? Van wie moet je zoveel nullen op je bankrekening zien staan om je succesvol en rijk te voelen? Wie heeft je dit ooit door je strot geduwd? En ben je nog bereid om dit te slikken…tenminste als jij hier helemaal anders in staat en je leven op een andere manier wilt leven?
Hou van jezelf omdat JIJ bent zoals je bent, Pas dan kan je de rust vinden die je misschien te lang gezocht hebt op de plaatsen waar je door wordt. Wanneer je gevoelens zich geaccepteerd zullen voelen, zal jouw innerlijk gevoel van kracht en grootsheid toenemen. En dat hebben we zelf in de hand. Creëren we zelf nog meer onrust in onszelf door onszelf klein te maken en te houden, of zien we onszelf in onze ware essentie.
Op youtube staat een prachtig liedje: Ik hou van mij van Harry Jekkers