Paragnost Eddie en Consulenten

Aum

De Oppepper van AumDe Oppepper van Aum

Een mantra is een gewijde of heilige tekst en reciteren is het herhalend uitspreken van die tekst en dat doen al die monniken niet voor niets! Aum is de aanhef van vele heilige geschriften uit het Oosten en de meest basale mantra die er is.

Trilling

In het begin was er niets. Toen was er trilling en uit die trilling kwam een klank. Die klank was Ohm. Eckhart Tolle omschreef het zo: ‘In het begin was er het Opperste Woord en het woord creëerde alles. Dat woord is AUM.’ Het geeft aan hoe basaal het woord Aum is.

A-U-M

Een mantra reciteer je om jezelf in een bepaalde trilling te brengen. Dat heeft dan weer effect op je gestel en zo kom je in een goede gezondheid en levensstroom – op den duur. Dat komt door de trilling van de klanken. Bij Aum staat de A staat voor het menselijk bewustzijn, de U voor het stadium van droombewustzijn en de M voor het stadium van diepe ontspanning en eenheid met het oneindige.

Aum,

Ohm of Om; het maakt niet zoveel uit hoe je het schrijft. Wat bij reciteren wel belangrijk is, is dat je de M net zo lang aanhoud als de klinkers, A en U. Dan is de balans tussen je binnen- en buitenwereld goed. Aum is een klank die je ook grond geeft. Niet alleen het hogere en dus wat zweverige van een mantra, maar ook een stevige basis. En Aum heeft nog een verrassing:

De Oppepper

Aum brengt je terug in de kern van je wezen. In je kern ben je onkwetsbaar en ongebonden. Niets kan je raken, niets kan daarin verandering brengen. De volgende tekst heb ik van iemand die zich toelegt op beoefenen van deze mantra en die zegt dit: ‘De Aum-mantra verstevigd je innerlijke centrum van je eeuwige bestaan. Zelfs als honderdduizend moeilijkheden, problemen, pijn en lijden je overweldigen. Al deze zorgen missen de kracht om je te raken. Verander nooit iets aan dit stevig gevestigd zijn in je ware zelf en problemen zullen wegsmelten. Leid je leven in absolute glorie. Triomf en overwinning. Want dat is je bestemming.’ Nou, als dat geen inspirerende taal is!

Beetje Relatief

Het is natuurlijk relatief. Al doe je nog zoveel mantra’s, je moet nog steeds je boterham smeren of je rekeningen betalen of –ik noem maar wat – regelen dat je kerst met leuke mensen viert. Je moet ook gewoon blijven gronden, want regelmatig reciteren raak je steeds je bovenste chacra’s. En voordat je in het beloofde Walhalla terecht komt, heb je wel heel veel gereciteerd en gemediteerd. Het valt dus wel mee. Maar toch:

Alles Wat Goed Doet

Het enthousiasme is ook wel een klein beetje waar: Vaak Aum doen haalt je boven het gemiddelde leven uit en laat op den duur alles weer stromen zoals het hoort. Het reinigt en hersteld je eigen energie veld en maakt het weer stevig.

Altijd Bereikbaar

Aum is de grondtoon van alles en herbergt al het goede in zich. Het is een oerklank die je weer terugbrengt bij je jezelf. Wanneer je wilt kan je Aum gaan reciteren zo vaak als je uitkomt. Dan heb je een fijne, niet zichtbare tool, die je in balans houdt en je stap voor stap in de richting van een lekker leven zet. Dat is toch wel een cadeautje