Paragnost Eddie en Consulenten

Zelfvertrouwen?

ZelfvertrouwenZelfvertrouwen? ‘Hoe krijg ik meer zelfvertrouwen?’

Het is een vraag die ik vaak hoor. En een vraag waar ik graag mee aan de slag ga. Vandaag benoem ik de meest krachtige stappen om meer zelfvertrouwen te krijgen.

Heel concreet en toepasbaar. Ik ben benieuwd welke stappen jouw voorkeur hebben.

1. Zorg ervoor dat je weet wat je zelf echt graag wil Zodra je weet wat echt belangrijk voor je is, is het veel gemakkelijker om onbelangrijke zaken links te laten liggen.

2. Accepteer je eigen angsten en onzekerheden Zodra je weet waarom je angstig of onzeker bent, ga het zien als iets wat bij je hoort. Accepteer het in alle rust.

3. Doe ongewone dingen Durf. Kom uit je comfort zone. Iedere keer als je angst overwint, verwerf je nieuwe kracht, moed en vertrouwen in het doen.

4. Vier je successen Benoem waar je trots op bent. Wat heb je zelf bereikt? Wat heb je overwonnen? Wees daar enorm trots op. Het versterkt je zelfbeeld.

5. Leer om complimenten echt te ontvangen Eigen de positiviteit echt toe. Maak het van jezelf, maak het groter en zie het als een blijvend iets. Het compliment hoort bij je.

6. Focus op je kwaliteiten Houd jezelf vooral bezig met je talenten, je kwaliteiten. Train jezelf hierin. Alleen daarin kun je excelleren.

7. Plaats het negatieve in een breder perspectief Negativiteit trekt al onze aandacht. Kritiek blijft vaak enorm hangen. Sluit je er niet van af, maar blijf zeker ook open staan voor alle positieve perspectieven.

8. Gebruik affirmaties Affirmaties zijn korte, krachtige zinnen die je tegen jezelf zegt. Maak ze actief en krachtig. Door herhaling verandert je eigen overtuiging en gevoel.

9. Wees liefdevol en aardig voor anderen Kies zelf voor een positieve houding naar anderen. Waardeer jezelf om je eigen positieve keuzes die je maakt. Zeker ook op de momenten dat dit eigenlijk moeilijk is of was.

10. Ga met positieve mensen om Positieve mensen zullen je veel sneller aanmoedigen. Wees dankbaar voor de mensen die in je geloven, die het mooie in je zien en die je willen helpen. ~ Het leven is zo veel lekkerder om te leven met een glimlach op je gezicht, hoop in je hart en vertrouwen in jezelf. Weet in ieder geval dat ik zal klaar staan om u te helpen