Paragnost Eddie en Consulenten

Verbreken negatieve banden

Verbreken negatieve bandenLemniscaat; Een lemniscaat is een acht, twee cirkels door middel van één beweging. Men maakt een cirkel, draait die bij de uiterste punten naar binnen en dan ontstaat er een acht. Van één naar twee cirkels, van eenheid naar dualiteit.

Omgekeerd van dualiteit naar eenheid, indien een persoon in jou cirkel komt is dat jou unieke ruimte. Ongemerkt kan iemand daar zomaar insluipen. Familie, partner, collega’s, vrienden de banden die met hun zijn ontstaan lijken een ongezonde draai te hebben gevonden. Vooral negatieve personen, althans zoals ‘jij’ ze ervaart heb je last van.

Iedereen kent het wel, de gedachten blijven rond malen, de irritatie is hoog. Onbewust wil dit ook gebeuren, zonder die gedachten, maar toch is er ‘last’ van.

Het lemniscaat is een fijn middel dat op verschillende manieren in oefeningen gebruikt kan worden.

Stel je voor, visualiseer een lemniscaat. Jij gaat de ene helft inrichten, zo fijn, mooi en prettig mogelijk voor jezelf. De één richt het in met een schitterende tuin. De ander met spulletjes uit de woonkamer. Soms zetten mensen een vuur om hun cirkel of prikkeldraad. Of honden in hun cirkel. Alles is goed, zolang het maar als veilig ervaren wordt.

Hierna zet je de ‘ander’ in de cirkel tegenover jezelf. Dan mag je alles zeggen, doen en schreeuwen tegen de ander. (In het echt horen ze je toch niet) Wel gebeurd er iets in je eigen bewustzijn waardoor de ander ook anders gaat reageren.

Nadat je alles en dan ook alles hebt gezegd zie je een koordverbinding tussen jezelf en de ander ontstaan. Dit koord kan gaan van voeten naar hoofd, van hart naar hart, van hoofd naar hart, alle combinaties zijn mogelijk.

Dan komt voor velen een wat moeilijk moment! Toch raad ik heel erg aan om dit te doen. De banden worden niet verbroken, maar de ongezonde band wel. Sterker nog deze oefening zorgt voor een betere band.

Ok, nu mag je het koord verbreken, helemaal door het midden, los! Op welke manier is weer geheel vrij. Een hakbijl, een vuur, een schaar, een nagelschaartje alles mag. Wel is het allerbelangrijkste het helemaal door het midden te krijgen. Blijf daarna nog even goed kijken, of alle koord(en) zijn verbroken. Een enkele keer wil het koord weer verbinden, blijf de oefening dan herhalen.

Als het koord helemaal verbroken is, mag en kan je nog de laatste woorden tegen de ander zeggen.

Sluit af in liefde.

Stel je voor, visualiseer een lemniscaat. Jij gaat weer in de ene cirkel hiervan staan of zitten. Visualiseer dan maar eens een prachtig bos of park waar je in staat. Wandel een heerlijk door het bos. Voel de aarde, het zand of de takjes onder je voeten. Ga een heerlijk tegen een boom leunen, voel de boom met je handen, leun maar eens net als bij hardlopen met je handen tegen de boom. Dan ga je op de grond met je rug tegen de boom zitten. Kijk maar eens om je heen, ervaar, voel en zie!

Op de snede van het lemniscaat staat een springplank. Ga op de springplank staan. Je begeeft je nu in de andere cirkel, maar dan net wat erboven en niet op de grond. Visualiseer de ‘persoon’ en vertel wat je voelt, denkt, lucht je hart.

Dan zie je de persoon verdwijnen, langzaam onzichtbaar worden.

De cirkel verandert in een groot meer. Terwijl jij op de springplank staat. Durf je te springen? Indien je dit nog niet durft, visualiseer dan weer de persoon. Je hebt dan nog dingen die je kwijt wilt.

Als je klaar bent, spring je midden in de cirkel het water in. Het water verkleurd terwijl jij de diepe duik of sprong waagt. Terwijl je in het water bent zie het water steeds helderder worden. Voel, ervaar wat er met je gebeurd. Zowel fysiek als mentaal.

Wanneer jij er klaar voor bent, stap je uit het water. Je gaat weer terug naar jou cirkel en geniet nog heerlijk na van jou bos.

Keer in liefde weer terug naar het hier en nu.