Paragnost Eddie en Consulenten

Oordelen

OordelenOordelen. Naar aanleiding van een lezing over autisme kwam ik thuis met een naar gevoel. In eerste instantie plaatste ik het weg als ik voel me aangevallen, net als vroeger. Toch kon ik het gevoel van pijn en verdriet niet loslaten.

De aanleiding was mijn vraagstelling; Hoe ervaart iemand binnen het autisme spectrum stoornis (ASS) teleurstelling. En hoe kan een moeder, vriend of hulpverlener dit herkennen en ermee om gaan.

Dat het geen makkelijke vraag is besefte ik me al. Een duidelijk antwoord bleef uit. Wel kwamen er conclusies, of eigenlijk oordelen!

De hele avond een naar en rot gevoel vanwege de oordelen van anderen? Tja, als hoog sensitief persoon (hsp) heb je er meer last van.

Toch ga je dan nadenken. Een van mijn klanten geeft mij vaak als compliment, althans zo ervaar ik het. Dat ik niet oordeel. (Wat ik overigens heus ook weleens zal doen, we blijven mensen).

Oordelen, men kan niet bij een ander naar binnen kijken. (Zeker niet in een ‘gewone’ wereld). Eenvoudigweg weet iemand niet wat iemand heeft meegemaakt of ervaren in het leven.  Ieder huisje heeft zijn eigen kruisje.

De laatste maanden wordt ik erg met mijn eigen gevoelens geconfronteerd. Lang niet altijd kan ik ze gelijk thuisbrengen. Maar ben mezelf heel bewust van wat daar aanwezig is. Het woordje oordeel heeft dan ook een grote impact.

Oordelen? Zou jij in de ander zijn schoenen kunnen en willen staan? Gevoelens zijn lastig te omschreven ‘ervaringen’. De ervaring van oordeel heeft een diepe impact.

Besef voordat je oordeelt dat het bij een ander diepe pijnlijke ervaringen of gevoelens kan oproepen. Ook al oordeel je zonder dat je ervan bewust van bent.

Wat voor velen nu mogelijk een fijne en mooie conclusie is, dat mediums, paragnosten, hsp-er vaak extreem empatisch zijn. Waardoor zij zich gelukkig kunnen inleven in de gevoelens en emoties van hun klanten. Sterker sommige mediums nemen de totale fysieke en emotionele pijn over tijdens het consult. (Overigens wordt dat direct losgelaten na het consult)

Wetende dat ‘wij’ soms ook hele heftige uitspraken kunnen doen, zal bijna ieder van ons er wel eerst over nadenken hoe het gezegd wordt.

Zelfs bij channeling, waarbij niet altijd herinnert wordt wat er gezegd is, zal ook een gids dat zeggen wat goed is voor een persoon.

Eigenlijk zou ik nu dus dank je wel moeten zeggen voor ‘het oordeel’ hierdoor ben ik erover gaan nadenken, over gevoelens van anderen etc. En is dit blog tot stand gekomen.

Dus lieve mensen, denk na, voordat je oordeelt, je kan een ander daarmee een slapeloze nacht bezorgen. Een rot gevoel zonder dat degene het plaatsen kan.