Paragnost Eddie en Consulenten

Onbewust verdriet

Onbewust verdrietOnbewust verdriet. Elk mens maakt in zijn leven veel mee en alles wat je meemaakt, draag je met je mee. Geef het een plekje, is een gevleugelde uitspraak. Vaak doen we dat ook, zonder er erg in te hebben. Het leven van alledag gaat door en datgene wat ons verdrietig heeft gemaakt, verdwijnt op de achtergrond, maar dat wil nog niet zeggen dat het uit je systeem is verdwenen. Het kan wegzakken in je onderbewuste, net of het er niet meer is.

Er ontstaan blokkades in jezelf als er sprake is van onbewust verdriet. Als er dan in je leven opnieuw iets gebeurt, dan raakt je dat dieper en intenser. Je kunt er minder makkelijk mee omgaan. Ook voel je op een gegeven moment dat je jezelf blokkeert en het leven niet voluit kunt omarmen.

Het onbewuste verdriet zit er en al lijkt het je niet meer te raken, dat doet het wel. Het kan zelfs zo zijn dat het onverwerkt verdriet is uit je kindertijd en daar als volwassen persoon mee geconfronteerd kunt worden. Als dingen in jouw leven niet willen lukken, als je bang bent, je vaak angstig voelt, je vaak moe voelt, kan er sprake zijn van onbewust en onverwerkt verdriet.

Er komt een keer een moment in je leven dat je ineens voelt dat er nog sprake is van onbewust verdriet en dat het je tegenhoudt, jezelf te zijn. Dan sta je op een cruciaal kruispunt met jezelf, en word je eigenlijk gedwongen er mee aan de slag te gaan. Vaak dient dat kruispunt zich aan op een moment dat je iets dierbaars in je leven kwijtraakt.

Hoe kun je onbewust verdriet herkennen? Door naar je lijf te luisteren, door naar jezelf te kijken hoe of je in bepaalde situaties reageert. Door goed te voelen bij jezelf of je moeite hebt met je bed uit te komen ’s morgens. Dat zijn allemaal tekenen aan de wand van onbewust verdriet.

Je bent in je ziel geraakt en jouw ziel voelt zich niet vrij. Die heeft liefde nodig en wilt van het verdriet af. Spirituele hulpverleners zijn een kei in het benoemen van onbewust verdriet. Ze kijken naar je verleden, ze kijken naar hoe je nu in het leven staat. Ze kijken met hun gaven als helderzien en heldervoelen naar jouw diepere lagen. En ze benoemen wat daar zit. Ze maken het voor jou dus zichtbaar en om die reden, bel met online mediums en online paragnosten van Paragnost Eddie.

Zij zijn de beste mediums op dit vlak. Zij benoemen waar bij jou de pijn en het verdriet zich heeft vastgezet en waardoor het is ontstaan. Want vaak weten we dat zelf niet meer. En door het te weten, kun je er zelf mee aan de slag. Om het te gaan doorleven en je ziel te bevrijden van ballast.

Als een mens niet rouwt in zijn leven, dan loopt het op een gegeven moment met heel veel rommel rond. Vergelijk het maar met een woonkamer die vol ligt met rommel. Je houdt het lange tijd vol om het te laten zijn, zoals het is. Maar dan begint het je toch een keer te irriteren. Dan pak je het nog niet op, je zoekt allerlei uitvluchten.

Je hebt er nog geen tijd voor, je weet niet waar te beginnen. En ach, komt morgen wel. En dan ineens wordt het je allemaal te veel. Dan gebeurt er iets in je, je moet wel. Je kunt er niet meer omheen en je begint ergens, doelloos, geen idee wat je er mee moet. Kleine stapjes zet je en ineens is dan toch alle rommel geruimd.

Je voelt je weer thuis in je eigen huis. En zo is het ook met onbewust verdriet. Zolang als het er zit, heb je er last van. Eerst niet, want je weet het niet. Dan wel, maar laat je het voor wat het is. Net zolang totdat je gedwongen wordt er iets mee te doen. En wil je er snel doorheen?

Dan zijn de consulenten van Paragnost Eddie diegenen die je er snel doorheen slepen. Weg onbewust verdriet, je voelt weer dat je leeft.

Medium Claire