Paragnost Eddie en Consulenten

Liefde

LiefdeLiefde kan ons maken en breken. Inmiddels weet jij dat ook, dat liefde ons kan maken en breken. Liefde maakt ons als de liefde van een ander voor de deur staat en we samen een liefdesrelatie starten. Dat is fantastisch, daar doen we het voor. Liefde kan ons breken, als we iemand leuk vinden, graag willen en die komt niet. Of we hebben met iemand iets en die haakt af. Of we hebben al jaren met iemand een relatie en die vertrekt.

Zo zien wij allemaal de slogan liefde kan ons maken en breken. We hebben het dan over de liefde van een ander. Die is degene die het ons komt geven en als dat stopt, of er nooit van komt, dan breekt de liefde.

Als medium zie ik de liefde heel anders. De enige persoon die liefde kan maken of breken, ben ik zelf en niet iemand anders. Als je dit gaat begrijpen, zal de liefde je nooit meer breken en volgens mij is dat wat de liefde wil zeggen en aangeven.

Voor velen is dit heel moeilijk te begrijpen. We begrijpen het niet, omdat ons hele zijn gericht is op liefde van een ander. We denken zo, omdat alles wat we doen en zien zo in elkaar steekt. Dus denken we dat het zo hoort te zijn. Een hele logische gedachte, totdat je er zelf op een gegeven moment er achter komt, dat het zo niet werkt. Maar wat werkt er dan niet, waarom gaat het telkens fout. Ik geef toch, ik stel me open, ik laat de ander toe. Wat moet ik dan anders doen?

De liefde je niet meer laten maken of breken. Niet meer kijken naar de liefde van een ander of die komt, hoe die komt. Alleen maar kijken naar de liefde voor jezelf. Hoe staat die er voor? Hoe belabberd is het daarmee gesteld. Hoeveel vind jij jezelf waard? Daar begint liefde mee. Pas als je voelt en weet dat je van onschatbare waarde bent, gaat liefde je niet maken en ook niet meer breken.

Je laat liefde die onvoldoende is, niet meer toe en kan je dus ook niet meer breken. En wat jou maakt is eigenliefde. Liefde zelf zal nooit een mens pijn doen. Als we begrijpen dat we onszelf moeten beschermen tegen pijn, en dat wordt of veroorzaakt door onszelf, of door een ander. Moeten we er voor zorgen dat liefde ons geen pijn meer doet.

Aangezien de men gericht is op de liefde van een ander, die in eerste instantie wil krijgen, zal het net zo lang zijn neus blijven stoten en pijn ervaren op gebied van de liefde, totdat die besluit. Nu is het genoeg. Ik hoef geen liefde meer van een ander, het breekt me telkens opnieuw.

Dan volgt een periode van afsluiting, compleet liefde van anderen laten we niet meer toe. We willen die strijd niet meer, dan krijgen we rust, na een groot innerlijk gevecht met onszelf gevoerd te hebben en we heel erg teleurgesteld zijn in ons medemens. Want jij bent goed, jij geeft, doet niemand kwaad. Die anderen die doen dat, die zien jou niet staan en al het moois dat je aan liefde te geven hebt.

Het besef begint binnen te druppelen na veel tegenslag in de liefde die je alleen maar gebroken harten heeft gegeven. Ik ga te snel, ik kijk niet goed, ik geef te veel, ik moet ook liefde voor mijzelf bewaren. Nu snap ik waarom liefde mij elke keer opnieuw breekt.

Vaak beginnen we dat besef te krijgen na een paar goede gesprekken met een medium of paragnost, die we ten einde raad hebben gebeld. Dat heeft iets in gang gezet, die liet je zien waar jijzelf de mist ingaat. Dat liet je ogen openen.

Nu weet je liefde kan mij maken, en nooit meer breken. Ik heb de liefde voor mijzelf ontdekt.

Medium Claire