Paragnost Eddie en Consulenten

Legale vampirisme

Legale vampirismeLegale vampirisme, Eerst maar even uitleggen wat er bedoeld wordt met vampirisme … Mensen die hoog sensitief zijn zullen dit wel herkennen. Het on- of bewust leegtrekken van energie die niet van iemand is, dus bij een ander.

Leeggezogen worden door een ander, niet via de tanden, maar opeens voel je dat je leeg bent, moe of uitgeput.

Dit blog gaat over ‘legaal’ vampirisme. Eigenlijk vanuit een grap ontstaan. Soms is de wereld van therapeuten, mediums, paragnosten etc. een liefdevolle omgeving. Vaak zijn deze ‘mensen’ geneigd hun eigen verdriet, pijn en/of zorgen te verbergen.

Immers ze werken al met mensen met zoveel ‘problemen’. Zuiver willen blijven, en jezelf niet mee laten trekken in andermans problemen. Dat wil niet zeggen, dat ‘zij’ zelf nooit problemen ervaren, zou ook niet erg redelijk zijn, om een ander te helpen, is het vaak wel handig om hetzelfde te hebben ervaren op een andere manier, want iedere situatie en iedere persoon is uniek.

Het leuke van deze ‘wereld’ van therapeuten, mediums, paragnosten etc. is dat het erg lastig is om je voor je collega’s te verbergen. Maar proberen mag en kan altijd.

Toch blijft het lastig om het onderscheid te maken, in projectie (het projecteren van eigen problemen). Wat is van jou? Wat is van de ander? Hoe zuiver is de ander? Hoe zuiver voel je zelf?

Soms komt het dan voor dat je ‘iets’ verteld aan een collega, en dan wordt aangeboden je energie te sturen. In sommige situaties is het zo extreem dat je zelf gaat vragen om energie te sturen. Ook zodra men kan zullen de goede collega’s die vaak ook vrienden zijn, je onzichtbaar energie sturen.

Als de situatie zo extreem is, voel je de energie zelf zelfs niet eens meer aankomen. Er kan dan het besluit ontstaan om maar even niet te werken. Want hoe wil je nog goed functioneren, terwijl je zelf niets meer voelt?

Kortom je krijgt, vraagt en trekt heel veel energie weg.

Grappig hoe de discussie toen ontstond, dat is vampirisme. Ja, eigenlijk wel dus. Want er wordt geleefd op energie van anderen, maar dan wel legaal. Het is aangeboden, gevraagd of wordt ongevraagd gestuurd.

Eigenlijk wel een hele mooie ontwikkeling dus …