Paragnost Eddie en Consulenten

Alles in het leven draait om respect

Alles in het leven draait om respectAlles in het leven draait om respect. Al verschil je nog zo van elkaar, je kunt de meest mooie relatie hebben. We zeggen dan wel, ja dat komt, omdat we zo verschillend zijn. We vullen elkaar aan. Nou, die vlieger die gaat niet op. Er gaat een andere vlieger op. Deze 2 personen laten elkaar in de waarde, door respect te hebben voor hun manier van leven, denken en zienswijze.

Verliefd waar let je nog op

Als je verliefd wordt, dan kijk je nergens meer naar. Terwijl het juist zo goed zou zijn om in de loop van de tijd wel een keer heel goed te kijken. En niet alleen te kijken, ook te mijmeren. Niet over hoe geweldig het allemaal kan worden. Alles in het leven draait om respect. Maar daarvoor dien je wel zelf te leven met zelfrespect.

Kijk of de ander je respecteert

Hoe of de persoon in het leven staat. Respecteert hij je om wie je bent. Wat je doet, hoe of je het doet? Dat is belangrijk, want na een half jaar is de verliefdheid er af, kun je van de ander zijn gaan houden. Maar wat als deze geen respect heeft voor hoe jij je leven leeft? Hoe je denkt, doet. Of andersom, dat kan uiteraard ook.

Dan wordt het een hele zware dobber. Dit geldt niet alleen voor liefdesrelaties, voor elke relatie die we aangaan, of meekrijgen, als familie. Ook voor contacten werkgerelateerd. Nu leren we in feite allemaal respect te hebben voor een ander. Alleen zit daar wel een addertje onder het gras. En die leggen de Luisterconsulenten jou graag uit.

Je krijgt alleen respect als je zelfrespect hebt

Respect hebben, op de juiste manier, kan alleen dan als er sprake is van zelfrespect. Immers, hoe weet je anders wat respect is. Jij zult dat zelf eerst moeten voelen, wil je het kunnen toepassen. Daar zijn wij dus bij het addertje, zegt Luisterconsulent Angelique. Want wie leert nu wat zelfrespect is?

We leren wel wat respect is, maar dan zijn we er nog niet. Dan kunnen we het nog niet goed toepassen. Je zult voor jezelf respect op moeten brengen, zodat je begrijpt waarom je voor een ander respect op moet brengen en hoe je dat doet.

Zonder zelfrespect zul je in eerste instantie alles goedvinden. Overal ja op zeggen, want dat is respect hebben. Loop jij dan niet een keer vast? Jazeker wel. Want ieder mens verdient respect, jij dus ook. Denk jij dat je respect krijgt, als je overal ja op zegt en alles goedvindt?

Zonder zelfrespect geen respect van anderen

Nee, dan gaan mensen een loopje met je nemen. Dat gaat onbewust. Je geeft ze als het ware mee, vraag mij maar, ik zeg toch ja. Je maakt het door respect te geven, zonder zelfrespect te hebben, dus heel makkelijk. Ze weten dat. Oh, dat moet je aan die vragen, die zegt overal ja op. Drop die bulk werk maar bij haar. Ze heeft nog nooit gezegd dat ze het niet wilt doen.

Zelfrespect is dus vele malen belangrijker, dan respect geven. Vanuit zelfrespect weet je of mensen jouw grenzen overgaan. Weet je ook hoe je respect juist kan geven. In een relatie sta je dan open, frank en vrij in. Omdat je weet hoe belangrijk respect is.

De ander voelt dat, die voelt zich vrij zichzelf te zijn. Die weet ook, dat als er wat is, jij het zal benoemen. Op een zodanige manier dat je de ander laat weten. Ik voel dat er nu een grens van mij wordt overgegaan. Wil je daar rekening mee houden.

Mensen met zelfrespect zijn krachtige mensen

Iemand die leeft vanuit zelfrespect, daarbij voel je ruimte. Je voelt dat je in je waarde wordt gelaten. Omgang met deze mensen is heel fijn. Dat komt, omdat ze niet bang zijn, iets aan te geven. De energie is heel onbevangen. En dat, zegt een Luisterconsulent ontbreekt helaas heel vaak in relaties. Alles in het leven draait om respect, dit geldt voor iedereen.

We durven niet aan te geven dat iemand in onze ruimte zit. We stapelen dat op en dan ineens komt het eruit. Je had dus helemaal geen respect voor de ander. Je deed alsof. Dat patroon doorbreken, kun je heel fijn samen doen met een spiritueel consulent van Paragnost Eddie.