Paragnost Eddie en Consulenten

Zelf sabotage

Zelf sabotageWat is jezelf saboteren? Jezelf tegenhouden door middel van gedachten en acties, te krijgen wat je wilt en jij nodig hebt voor een leven met waarde. Je hebt dus telkens gedachten die jou weerhouden het juiste te doen voor jezelf. Je hebt bepaalde ideeën over het leven, je begint er enthousiast aan en toch, het komt niet uit de verf. Je bedenkt daar zelf allerlei excuses voor. Ja maar, het ontbrak mij aan tijd. Ja maar, het kwam er gewoon niet van. Ja maar die ander werkte er niet aan mee.

Uitvluchten zoeken, schuld neerleggen bij anderen
En zo ben je de hele tijd bezig om dingen te willen, maar het komt er niet van. En je legt de schuld niet bij jezelf neer, die ligt bij een ander of omstandigheden die op je pad kwamen, waardoor je wederom jouw eigen doelen niet kon verwezenlijken. Dit kan jaren zo door gaan, waarbij je maar één persoon in de weg zit, jezelf!

Je weet het heus wel dat jij saboteert
Diep van binnen weet je heus wel, dat je telkens uitvluchten zoekt, om maar niet aan de slag te hoeven gaan. Komt morgen wel, ik baal er van dat het vandaag niet is gelukt, maar morgen ga ik er echt voor hoor. En dan is het morgen, en de dag is voorbij en je bent er niet mee begonnen. Zelf sabotage heet dit en is knap irritant. Je blijft maar vooruitschuiven en vooruitschuiven en ondanks dat je er last van hebt. Er is niets in jou dat je aanzet om het nu echt een keer te gaan doen.

Hoe komt het dat we dit gedrag vertonen?
Dit komt door een stemmetje in ons hoofd dat ontspruit in ons onbewuste brein. Het onbewuste brein wil dat we een fijn en gelukkig leven leiden en daar hoort verandering of iets ondernemen dan volgens dat onbewuste brein niet bij. Want dan voelen we ons niet fijn meer. Maar dat is heel leuk en gaaf van het onbewuste brein, maar als we ons leven niet afwisselen en dingen ondernemen, voelen we ons op een gegeven moment ook niet meer gelukkig en fijn.

Tijdens je jeugd ontwikkel je stemmetjes in je hoofd
Het stemmetje in ons onbewuste brein wordt in onze jeugd ontwikkelt. Krijg je vaak te horen dat je iets niet kan of mag. Dat het je toch niet gaat lukken, krijgt dit nare stemmetje de kans zich te ontwikkelen. En inderdaad, het veroorzaakt een naar gevoel. Hoe kom je er vanaf!

Word de baas over je eigen leven
In feite doe je dus nog steeds braaf wat je is geleerd en wat je is verteld. Maar, je voelt je er nu niet fijn meer bij en heb jij een keuze! Of blijven wie je bent en je niet goed voelen of veranderen? Ga het stemmetje de baas worden. Dat doe je door hardop aan te geven. Lief stemmetje, fijn dat je zo goed voor mij gezorgd hebt al die jaren. Ik was er blij mee. Nu niet meer. Ik ga vanaf nu doen wat goed is voor mij. Door dat regelmatig te blijven herhalen, word jij baas over jezelf. Hebben anderen, je ouders of je opvoeders geen vat meer op jou en stopt de zelf sabotage.

Zoek hulp en ondersteuning om zelf sabotage uit te bannen
Weet je dat bijna ieder mens hiermee wortelt? Gelukkig, ik ben dus niet de enige die er last van heeft. Weet ook dat veel mensen je al voor zijn gegaan en hulp en ondersteuning hebben gezocht aan de slag te gaan met zelf sabotage. Die wilden er vanaf en zochten hun heil op Mediums 2.0

Kan een medium mij hierbij helpen? Jazeker, absoluut. Wat een medium zo bijzonder maakt dat ze niet alleen jouw toekomst kunnen voorspellen, maar je ook kunnen helpen om jezelf te vinden.

Ervaar jij bij jezelf constant dat je uitvluchten zoekt, de schuld neerlegt bij anderen dat je leven miserabel is en maar niet aan de slag gaat met veranderingen in je leven aan te brengen, ten goede van jezelf! Bel dan echt eens een medium daar zal je geen spijt van hebben.