Paragnost Eddie en Consulenten

Wierook en hun spirituele betekenis

Wierook en hun spirituele betekenis.Hoeveel geuren zijn er. Hoeveel geuren er precies zijn is niet duidelijk, was ik zo al door de jaren gezien hebt kun je het zo gek niet bedenken of ze hebben er wierook van gemaakt. Daarnaast worden er nog altijd heel veel nieuwe geuren uitgevonden. Afdoende leert men en krijgen de makers nieuwe inspiratie door de gebruikers maar ook door de werking, allemaal dingen die je leert door de jaren heen, ervaart en oppikt.

Hebben alle wierookgeuren een spirituele betekenis.
Nee niet alle geuren hebben een spiritueel doeleinde of betekenis er zijn tal van geuren verkrijgbaar die gewoon lekker ruiken en of ons gewoon aan bepaalde dingen of omgevingen herinnerd. Neem bijvoorbeeld chocolade dit is een hele bekende geur zonder eigenlijk echt een spirituele werking te hebben ook heb je een heel ander voorbeeld wierook die ruikt naar het tropisch regenwoud.

Een aantal wierookgeuren met hun betekenis.
Ik zal 10 verschillende opnoemen en erachter schrijven wat de betekenis is en de eventuele werking. Dit zijn tevens de 10 wierookgeuren waar ik het liefste mee werk en die ik graag aanheb. Ik begin dan ook met mijn lievelingswierook en zo een stapje naar beneden.
1. Angel Dust dit is een zachtaardige geur wat heel ontspannend en rustgevend werkt, deze wierook is ook ideaal om meditaties mee te doen maar ook om contact te krijgen met engelen (je beschermengel) en je hogere zelf. Als ik deze aan heb ben ik helemaal zen.
2. Darshan deze ook zachtaardige geur gebruik ik heel vaak tijdens en voor readings. Ik kom zo heel goed, duidelijk en helder in contact met mijn hogere zelf maar ook met degene zijde. Dit is ook de geur die ik altijd ruik als ik weer een nieuw spiritueel boek heb gekocht waar ik dan lekker mee kan gaan ontspannen en tot mezelf kan komen ook deze wierook werkt erg rustgevend het brengt rust en zorgt ervoor dat je je gaat ontspannen. Ook wordt deze vaker gebruikt voor healings.
3. 7 chakra wierook, ik gebruik deze veel om mijn 7 hoofdchakra ’s te zuiveren maar ook om ze weer te openen als ze vertroebeld zijn. Ook dit is een geur wat ontspanning en rust geeft. Tevens ook weer ideaal om te mediteren.
4. Aartsengelen ik pak ze nu even in het algemeen want voor alle aartsengelen is wel een aparte wierook verkrijgbaar het is net met welke je graag in contact wil komen en dus waarvoor je de aartsengel nodig hebt. Mijn beschermengel is Aartsengel Sandalphon en werk dan ook veel met zijn wierook om zo nauw samen te werken zij aan zij. Maar ook met Michael, Uriel en zo kan ik ze allemaal wel opnoemen. Het is niet per se nodig wierook van ze aan te maken. Maar soms is het prettig om juist dan dat extra te voelen dat ze er zijn.
5. Reiki energie, deze wierook gebruik ik veel als ik iemand een Reikibehandeling geef maar ook bij een Reiki inwijding, het geeft net dat beetje extra rust om alles goed te laten stromen.
6. Dream spirit zorgt voor vreugde, ontspanning, rust maar ook dat ik betere duidelijkere boodschappen krijg als ik ga slapen. Het zorgt ervoor dat je toch wat meer bewust gaat worden van je dromen. Dat je ze onthoudt en dat je geen negatieve dromen zult ontvangen.
7. Lotus een heerlijke bloemengeur die warmte afgeeft, het symboliseert vernieuwing en zuiverheid en zorgt voor vruchtbaarheid. En ik vind hem gewoon buiten dit alles ontzettend lekker ruiken.
8. Jasmijn wederom een heerlijke bloemengeur die ook nog eens zorgt voor vertrouwen, het geeft spirituele liefde en helpt tegen hoofdpijn. Dus eigenlijk een must om in huis te hebben.
9. Lavendel dit is natuurlijk 1 van de bekendste geuren, deze geur is standaard in mijn huis buiten dat deze hoort bij mijn sterrenbeeld maagd is het ook een hele rustgevende geur maar hij helpt je ook als je last hebt van slapenloosheid je wordt er helemaal ontspannen en zen van.
10. Witte salie, dit is ook een hele bekende wierook en kan eigenlijk niet missen in het huis van een medium, paragnost of spiritueel aangelegd persoon. Salie staat natuurlijk bekend om zijn zuiverende werking, die energieën verdrijft uit de leefomgeving die ervoor zorgen dat je eigen gesteldheid eronder leidt. Maar wat vele van jullie niet weten is dat je niet altijd witte salie kunt en mag gebruiken om de zogeheten entiteiten te verdrijven. Je moet er bijvoorbeeld zeker van zijn dat je geen zwarte entiteiten hebt, want wierook zorgt er eigenlijk voor zoals eerder steeds beschreven dat je beter in contact komt met engelen of overledenen maar als je zwarte, donkere entiteiten hebt betekend dat ook dat je beter in contact komt met hun en kan het dus in je huis van kwaad tot erger worden. Als je dit doet moet je er dus wel heel zeker van zijn. Dit is voor de meeste mediums redelijk makkelijk voelbaar en je moet wel een ritueel doen tijdens het rondlopen en het zuiveren. Ik raad dan ook aan om dit door iemand te laten doen als het echt slecht voor je aanvoelt.

Zoals jullie kunnen lezen werk ik heel veel en graag met vooral wierook die rust, ontspanning en helpt contact te maken met engelen of overledenen. Ik denk dat het vooral voor jezelf belangrijk is dat je de wierook gebruikt waarbij je dat ook hebt. En dat is natuurlijk per persoon verschillend. Je kunt vast ook googlen waartegen of waarvoor je een bepaalde wierook nodig hebt en zul je een lijst krijgen met suggesties.

Waar kun je ze kopen.
Tegenwoordig kun je wierook op heel veel verschillende plaatsen kopen en zal hier dan ook maar een aantal voorbeelden gaan opnoemen. Je kunt ze uiteraard krijgen in spirituele winkels, alhoewel er niet meer heel veel van zijn, hebben zij wel altijd een groot assortiment. Ook kun je ze bij huishoudwinkels krijgen en uiteraard online.

Verschillende vormen wierook.
De meest bekende wierook vorm is het staafje dat heel langzaam opbrandt maar je hebt ook een kegelvorm als wierook. Deze wierook vorm heeft natuurlijk ook een andere houder nodig dan de stokjes.
Ook de kwaliteit van wierook verschilt heel erg de goedkopere variant is natuurlijk binnen 15 minuten tot 30 minuten opgebrand maar je hebt ook wierook die rust een uur kan branden. Voor mij persoonlijk maakt het niet zoveel uit al is het tijdens een reading wel makkelijker en beter om wierook te gebruiken die wat langer brand.

Wierookhouders.
Als we beginnen met de wierookhouders voor staafjes heb je een open variant en een dichte. De open is vaak een plankje met een gaatje erin waar je de wierook in kunt steken hierbij staat de wierook schuin omhoog. Mijn ervaring is dat hij dan ook sneller op lijkt te branden dan wanneer je hem in een houder klemt waar hij horizontaal opbrandt. Ik gebruik zelf altijd de grote verse die je ook eventueel dicht kunt maken al staat hij bij mij altijd open. En waar het stokje horizontaal wordt bevestigd. Die andere heb ik ook maar die gebruik ik zelden tot niet.
Als je wierook gebruikt in kegelvorm heb je een soort schaaltje waar je ook een theelichtje onder kunt doen en waar je ook etherische olie kunt laten opbranden. Ook deze heb je net als de andere en verschillende soorten en maten en kun je gebruik maken wat je zelf mooi vindt. Je kunt dit ook makkelijk zelf maken of gewoon een bordje pakken waar je de wierook op aansteekt.

Heel veel liefde, hulp en kracht.