Paragnost Eddie en Consulenten

Welk masker draag jij?

Welk masker draag jij?Welk masker draag jij? We hebben heel goed in de gaten als mensen om ons heen een masker dragen. Die mensen vinden we geen fijn gezelschap, ze kunnen ons mateloos irriteren. We kunnen ze zelf uit ons leven willen weren, omdat ze ons zo boos maken met hun gedrag. Dat ons niet anders rest dan deze mensen nooit meer iets mee te maken willen hebben. Of we zelf ook een masker dragen, is veel minder makkelijk te constateren.

Dat we de laatste tijd veel meer te maken krijgen met mensen die een masker dragen is logisch. We hebben zoveel mogelijkheden onszelf te laten zien, waar een selfie er een van is. En zeg nu zelf, je zet alleen een foto van jezelf neer als deze je aan alle kanten bevalt. Zo zet je dus eigenlijk iets van jezelf neer wat een mooie kant van jou laat zien, maar in feite is het een masker dat je laat zien. Het is niet een echte weerspiegeling van jou. We schotelen op deze manier anderen een plaatje voor dat helemaal niet echt is.

Daarnaast gaan we heus niet onze ellende van ons afschrijven op Social media. Alles moet leuk, gezellig zijn en spannend en het liefst vallen we door onze posts op. Want dan krijg je veel likes en dat geeft jou weer een goed gevoel. We bedriegen hiermee niet alleen de ander, ook onszelf.

En zo dragen we in feite bijna allemaal een masker, wat grote impact heeft op onszelf. Het plaatje mooier maken dan het in werkelijkheid is, doet dus bijna iedereen en om die reden gaan we in die plaatjes geloven. Om die reden gaan we voorbij aan de werkelijkheid. Het in stand houden van een imago, daarmee val je vanzelf een keer door de mand. Jouw geweten gaat knagen, daar heb jijzelf last van en anderen hebben last van jou, want je geeft een weerspiegeling van iets wat er niet is. Dat levert bij anderen een bepaald gevoel op van onecht zijn.

Het is goed je te realiseren dat je een masker draagt en welke effecten dit met zich meebrengt. Dat jouw plaatjes op Social media, een datingsite misschien er wel heel erg leuk uitzien, maar je niet gaan brengen waar jij naar op zoek bent, Authenticiteit.

Als de mens zichzelf voorbij loopt, niet authentiek is, voelt een ander dat en ontstaan als vanzelf meningsverschillen, ruzies, roddelen om een aantal dingen te noemen. Je kunt het een lange tijd volhouden, er zelfs zo ver in gaan dat je iets verzint, dat je iets is overkomen, wat heel erg is en niet waar is, om maar de aandacht naar je toe te trekken.

Als jouw leven hieruit bestaat, gezien willen worden, is je leven best leeg en kent weinig toch geen echte vervulling. Op den duur kom je jezelf tegen. Mensen die je gaan laten vallen, relaties die niet willen lukken. Het ongeluk dat je gaat achtervolgen.

Dan wordt het tijd je eigen masker onder ogen te zien en dit heel snel te gaan laten vallen. Dan word jij je prachtige zelf, de persoon die gezien mag worden en authentiek is. Zie je dat zo’n masker je niet gaat brengen waar je feitelijk naar op zoek bent. Dat een leven met een masker jou geen vervulling zal geven en je altijd op zoek bent, niet eens wetende wat je zoekt.

Jouw zoektocht is dan een hele zware met nare lessen op je pad. Gelukkig staan mediums 2.0 klaar om je op te vangen en je liefdevol te begeleiden naar je authentieke zelf. Zij zien jouw masker en zullen je vertellen wat een masker bij een mens te weg brengt en hoe mooi een leven eruit ziet zonder een masker en dat jij dat masker helemaal niet nodig hebt.

Je hebt je prachtige zelf nog nooit gezien. Word het daar niet eens tijd voor?