Paragnost Eddie en Consulenten

We zijn bezig wat een ander voelt

We zijn bezig wat een ander voeltWe zijn meer bezig wat een ander voelt dan wat we zelf voelen

Aanvoelen van een ander, zodat we daar rekening mee kunnen houden. Invoelen wat een andere nodig heeft, zodat we dat kunnen regelen. Invullen bij iets wat je ziet gebeuren, je voelt dat collega’s het over je hebben. Je ziet ze lachen en naar je kijken. We zijn de hele dag bezig met het gevoel van anderen, waardoor we onze eigen gevoelens niet in de gaten hebben en onderdrukken. Logisch dat we hierdoor in de knoei met onszelf raken en overspannenheid op de loer ligt.

Zo ook een klant die contact zocht op Paragnost Eddie en zich afvroeg hoe ze iets het beste kon aanpakken. Ze had iets met iemand gehad, geld aan geleend, nu was het over en wil ze uiteraard haar geld terug. Ze heeft het al diverse malen bij hem aangekaart en komt elke keer met een smoes of reageert niet. Iets vastgelegd op papier, helaas niet, dus echt sterk staat ze niet.

Ze wil weten of ze uiteindelijk het geld wel terug zal gaan krijgen. Dat gaat gebeuren, mits ze voor een andere aanpak kiest. Wat is verstandig om te schrijven, welke woorden, want weet je, hij is nog niet zo lang hier, hij heeft het moeilijk. Ik vind het aan de andere kant ook zielig en ja, als ik nou zou weten in wat voor stemming hij nu staat, kan ik daar rekening mee houden bij het berichtje dat ik hem ga sturen.

Volledig gefocust op de ander, zelf proberen in te voelen hoe die zich nu voelt, daar rekening mee houden, ondertussen zichzelf aan het kwijtraken en het probleem maar niet opgelost krijgen. Wat doe je dan? Je zoekt een medium of een paragnost op voor raad.

Spirituele hulpverleners kunnen heel goed aanvoelen, maar de goede weten ook dat iets aanvullen, geen invullen is of rekening houden met. Als je dat gaat doen, voel je zo zelf helemaal niets meer en ben je alleen maar bezig met anderen. Zo ook deze vrouw, die zich ook nog schuldig voelde het geld aan hem terug te vragen.

Vind je dat je er recht op hebt? Ja, wat dacht je. Heb je met hem er iets over afgesproken? Niet echt, wel gezegd dat ik het een keer terug wil hebben. Zie je waar het aan schort? Je wilt helpen, voelt aan wat een ander nodig heeft, en niet wat jij zelf nodig hebt. Zo ga je nooit iets terug krijgen.

Alles is energie, hij heeft je gekend, hij weet hoe je in elkaar steekt, dat je iemand bent die altijd klaarstaat en niet snel voor zichzelf in de bres zal springen. Die energie heb je uitgestraald en onbewust weet hij dat. Als jij dat nu ook weet, wat is dan het verstandigste om te doen? Ja ik weet het niet, daarom bel ik jou.

Heel duidelijk gaan worden naar de ander, je bent bang voor een confrontatie, geef je zelf ook aan. Alles in de minne willen regelen, dat hij maar niet boos wordt. Net als het kleine meisje van vroeger. Daarom wil je weten hoe hij zich voelt. Als het om geld gaat, weet je toch dat er altijd confrontatie zal zijn. Dat is mens eigen, verder denken dan je neus lang is. Als je je doel voor ogen houdt, het geld terug wilt hebben, en je in je achterhoofd houdt, dat hij boos kan worden, dat naast je neer gaat leggen, zul je zien, komt er schot in de zak. Leren om te gaan met moeilijke situaties, die horen bij het volwassen leven.

Geef hem aan dat je hard hebt gewerkt voor dat geld en als hij je respecteert, dat hij uit eigen beweging zou moeten komen om het aan je terug te betalen. Je hebt hem compleet uit het slop getrokken. Je hebt gelijk, ik zie wat ik doe. Ik ben maar bezig met wat hij voelt en daar rekening mee aan het houden. Zo kom ik niet verder.

Ik moet andere energie gaan uitstralen, die krachtig is en daarmee laat ik zien dat ik meetel. Maar laat ik ook aan mijzelf zien dat ik mijn gevoel volg. Dat doe ik nu niet, ben nu alleen maar bezig met hem en alle bijbehorende emoties, waardoor ik niet kan voelen wat ik nodig heb en verdien.

Medium Claire