Paragnost Eddie en Consulenten

Wat is het basisprincipe van het leven

basisprincipe Wat is het basisprincipe van het leven. Dagen gevuld met van alles en nog wat, soms met te veel dingen, dat we aan het einde van de dag blij zijn dat het allemaal is gelukt. Helaas geen tijd meer voor jezelf, en het enige wat nog rest, is je bed opzoeken.

Maar dan, de dag is zo hectisch en vol geweest, dat de slaap niet komt, en je een rusteloze nacht wacht. Als dit een keer gebeurt, niet erg, wordt het normaal, dan is het wel erg. Dan is er werk aan de winkel, om met jezelf toch iets in je leven aan te gaan passen, wil je overspannenheid of een burn out voor zijn.

Als jij een fijn leven wilt hebben, leuke dingen wilt doen, je werk belangrijk vindt, hoort daar ook iets tegenover te staan, wat net zo belangrijk is, relaxen. De boog kan niet altijd gespannen staan. We hebben als mens rust nodig. Sterker nog, zoals we nu leven, hebben we het leven omgedraaid.

Eerst alles doen en dan pas mogen we van onszelf op adem komen, als een soort van beloning. Want eerst uitrusten, terwijl je huis een puinhoop is, je verplicht naar je werk moet, is uit den boze.
Als we kijken wat de mens hier op aarde komt doen, is leven, genieten. Vanuit een niet activiteit, een activiteit gaan uitvoeren.

Hoe moet je het leven voor je zien. Je bent er en je hebt de vrijheid om te doen en te laten wat je wilt. Je slaapt, wordt wakker en overdag heb je de zorg om te zorgen dat je leven fijn is, en je bezig bent er voor te zorgen dat je in je levensonderhoud kunt voorzien. De bedoeling van het leven is, ik voorzie mijzelf in mijn eigen onderhoud.

Dat onderhoud houdt in, zorgen dat ik een veilige plek heb, voldoende eten en drinken en fijne mensen om mij heen, waarbij ik liefde voel en als die goed voelt, dan is de kroon op die liefde, kinderen samen grootbrengen.

Dit is het basisprincipe van het leven. Jezelf een fijn leven geven, en zorgen dat je daarvoor de juiste omstandigheden creëert. Jij staat centraal in dat leven, jij hebt de verantwoordelijkheid naar jezelf toe, te zorgen dat je elke dag datgene krijgt, bereikt en hebt wat je nodig hebt.

Zo langzamerhand is dat basis principe van het leven compleet op de achtergrond verdwenen. Als mens zelf de verantwoordelijkheid zien voor je eigen leven, waar is het gebleven? De omstandigheden hebben een compleet ander jasje gekregen. Een jas die zo ver verwijderd staat van de werkelijkheid, dat we het basisprincipe van het leven helemaal kwijt zijn. We zien niet meer dat we het leven leiden en daarbij onze primaire taak is, te voorzien in ons onderhoud en veiligheid.

We hebben al mens niet eens de ruimte meer om hiervoor te kiezen, we worden een systeem in geduwd, waardoor de meesten de weg kwijtraken. Er wordt voor ons beslist, hoe we het moeten doen, zoals we het moeten doen. Dat de mens hierdoor zijn zelfredzaamheid kwijtraakt, zijn verantwoordelijkheid niet pakt en ver weg is van wat het echte leven nou uiteindelijk behelst, is een gegeven.

Dat we hierom niet goed meer weten hoe we met elkaar om moeten gaan, wat de diepere betekenis is van de liefde, is ook duidelijk. We zijn vervreemd van onszelf, hebben omstandigheden die ons in ons levensonderhoud moeten voorzien belangrijk gemaakt en het leven zelf, telt niet meer. Wij, de mens ontnemen onszelf de waarde, die we ooit hadden.

Dat jij om deze reden terecht gekomen bent in een grote zoektocht naar de waarde van jezelf, is begrijpelijk. Gelukkig zijn er online mediums en online paragnosten die zichzelf de waarde van het leven weer hebben gegeven en graag hun kennis aan jou door willen geven. Zoek ze op op Paragnost Eddie.

Medium Claire