Paragnost Eddie en Consulenten

Verruimd bewustzijn

Verruimd bewustzijnVerruimd bewustzijn. We zijn allen een uitbreiding van het universele bewustzijn, van het universele energieveld. Het onderhouden van relaties met anderen is de toegangspoort tot het ervaren van een verruimd bewustzijn. In welke relatie dan ook spiegelen we hierin elkaar. Zowel in relaties met mensen die we liefhebben als in relaties met mensen die we verafschuwen zien we een afspiegeling van onszelf.

Kijk eens tot wie je je aangetrokken voelt? Wellicht overwegend mensen die dezelfde gewoonten hebben als jij, dezelfde karaktertrekken vertonen als jij. Het is prettig om in hun omgeving te vertoeven.

Kijk eens aan welke mensen je een hekel hebt? Die laten ons trekjes, gewoonten zien die we in onszelf ontkennen. Je kan er vanop aan dat de mensen op wie je behoorlijk kritisch of negatief reageert, mensen zijn die iets met jou gemeen hebben, eigenschappen tonen die je niet van jezelf aanneemt.

Mocht je die eigenschappen die je afkeurt bij anderen accepteren, zouden deze je niet uit balans brengen.

Als je je tot iemand aangetrokken voelt, kan je je ook de vraag stellen wat je als aantrekkelijk ervaart. Is het de schoonheid, elegantie, invloed, intelligentie, macht? Wat het ook is wat je als aantrekkelijk ervaart in die persoon, dit is een eigenschap of kunnen eigenschappen zijn die bij jou op dit moment tot bloei komen. Als je je op die gevoelens richt, ben je op weg naar meer eenwording met je zelf.

Als je je minder aantrekkelijke eigenschappen in jezelf accepteert, zet je de stap naar totale eenwording met je ware zelf. De aard van het universum is trouwens dat de tegengestelde waarden gelijktijdig bestaan. Het is dus onmogelijk enkel moed te tonen als er niet ergens een lafaard in jezelf zit. Je kunt niet vrijgevig zijn als je niet ook iemand bent die de hand stevig op de knip houdt. Het universum toont ons perfect hoe we tot verruimd bewustzijn kunnen komen en alle delen in onszelf kunnen integreren door acceptatie.

Kortom, als we in de spiegel van relaties kijken, zien we alles in onszelf. Het is een uitdaging om ons op ons gemak te leren voelen met de wetenschap dat er een tegenstrijdige natuur in ons huist. Niettemin is de bereidheid om alles van onszelf te aanvaarden de eerste stap naar een innerlijk eenheidsbesef, waarin we helemaal kunnen landen.

Op een heel diep niveau mogen we erkennen dat we ondanks onze schaduwkanten niet tekort schieten. Niemand heeft enkel positieve kanten. Sterker nog.

De sleutel tot ons universele zelf is het volledig omarmen van alles wat je bent.

In lak-ech: ik ben een andere jij.