Paragnost Eddie en Consulenten

Synchroniciteit

Synchroniciteitsamenvallen van wat lijkt toevalligheden. Het lijkt vaak in vlagen aanwezig te zijn, dat is waarschijnlijk niet zo. Wel valt het op als men beter in het vel zit.

De uitdrukking toeval bestaat niet kent men bijna allemaal. Ook dat men aan iemand denkt en opeens komt dat telefoontje van die persoon.

Zo had ik vanmorgen een afspraak, gisteren zei de buienradar al dat het slecht weer zou worden. Om nu 15 minuten door de stromende regen te gaan fietsen … Laat in de avond kwam een mail of de afspraak verzet kon worden.

Eigenlijk komen er altijd wel synchroniciteit voor. Alleen hoe bewust is men ervan? Terwijl men een cursus volgt wordt er een boek gegeven, dat boek tovert een glimlach op het gezicht terwijl je het leest. Omdat ook daar deze toevalligheden in samenloop met herkenbare zaken voorkomen. Kennelijk de juiste tijd voor dat juiste boek.

Niet altijd toeval, maar toch toeval wanneer je op zoek gaat naar informatie. Men is al een tijdje met bepaalde gedachten over bepaalde zaken doende, dan kom je iemand tegen, die precies de juiste informatie heeft om jou verder te helpen.

Een plaats waar men vaak wandelt, even tijd om te gaan zitten, dan ontspringt zich voor de ogen een tafereel van vogels die elkaar naar zitten. Of Zwanen met een prachtig dansritueel. Niet altijd zijn synchroniciteit voor de hand liggend. Evengoed komt het voor dat het een metafoor is van het moment of iets waar men mee zit.

Een periode van transformatie, en daar komt opeens iets met ‘kleur’ op het pad. Op welke manier dan ook. Goede voeding, en voor dat men het in de gaten heeft, staat ergens zomaar een interessant artikel.

Zo had ik laatst een festival, al een tijdje ben ik op zoek naar een andere uitgever. Daar staat een contact met een kennis/vriend van hem. Met jawel, een uitgeverij. Naast deze fijne toevalligheid en kennismaking, lag daar zomaar een boek met het onderwerp waarin ik me zeer in verdiep. Nog leuker om dan te zien, dat men in het verleden al met dergelijke onderwerpen doende is geweest. Kennis opdoen en nieuwe inzichten. Duidelijke synchroniciteit. De juiste mensen, op de juiste plaatsen, op het juiste tijdstip.

Daar waar het soms zo onlogisch lijkt kan men juist dit tegen komen. Wel is daar het bewust zijn proces voor nodig.

Bewust zijn met onder andere voeding, geestelijke voeding, mentale voeding en fysieke voeding. Voeding om het lichaam in conditie te brengen of houden. Sporten, wandelen, fietsen of iets anders. Net als muziek die de beweging van klank en energie in beweging zet.

Daarin zit ook synchroniciteit het één kan eigenlijk niet zonder het ander. De fysieke, geestelijke en mentale lichaam hebben invloed op het etherische lichaam en visa versa.

Misschien kan men synchroniciteit zijn als samenwerkende krachten?

Let de komende tijd eens op welke synchroniciteit er op het pad komt.