Paragnost Eddie en Consulenten

Ook zo’n hekel aan dwarsliggers in je leven?

Ook zo'n hekel aan dwarsliggers in je levenOok zo’n hekel aan dwarsliggers in je leven?. Beeld je in een spoorrail, dan zie je 2 ijzeren rails, die bovenop een biels zijn vastgezet, om de zoveel meter ligt er een biels, dat zijn de dwarsliggers, die er voor zorgen dat de rails in het gareel blijven. Stevig verankerd in en op elkaar.

De rails kunnen niet zonder de dwarsliggers en zo is het precies hetzelfde met het leven. Een leven heeft dwarsliggers nodig om vooruit te kunnen komen, te groeien. Mits je dat wilt uiteraard. Je kan ook blijven zitten waar je zit, maar het mooie van het leven is, die accepteert dat niet van jou en gaat je dwars zitten, net zolang totdat je wel in beweging gaat komen.

Om die reden, wees gek op je dwarsliggers die je in je leven tegenkomt. Kijk er naar, lach er om en groei. Zie het als de mooiste dingen die je in je leven overkomen. Dat klinkt natuurlijk bizar in jouw ogen, zeker als je nu geteisterd wordt door een dwarsligger die je slapeloze nachten veroorzaakt.

En dat kan en mag er ook zijn. Een dwarsligger heeft jou iets aangedaan en diegene die de dwarsliggers stevig in zichzelf verankerd dat ben jij. Je kunt met een dwarsligger twee dingen doen.

Jezelf er mee gaan dwarsliggen of de dwarsligger zien als iets wat je pad moet kruizen om met jezelf een stap hoger op je eigen ladder te komen, die overigens ook dwarsliggers nodig heeft om omhoog te klimmen.

Zo is elke dwarsligger in je leven, je moeder die je maar blijft betuttelen, een partner die je niet serieus neemt, een collega die het op jou heeft gemunt, een ideale mogelijkheid om te groeien. Een baan die je kwijtraakt een scheiding, situaties waardoor je leven op zijn kop kunt staan, of juist niet. Het is maar net hoe jij tegen een dwarsligger aankijkt. Waarmee ik niet zeg dat het geen pijnlijke zware tijden zijn. Die zijn het zeker, maar….

Je ontmoet deze mensen niet voor niets. Is de essentie van het leven niet, genieten! Jazeker en als je een dwarsligger tegenkomt, zou dat een teken van het universum kunnen zijn die jou iets wilt vertellen? Dat het universum je zegt, je mag groeien, pak je je kans, durf je het aan, of wil je er nog even mee wachten. Dat mag hoor, maar dan stuur ik de angst op je af, dan maak ik je het nog moeilijker en ik kom terug met een sterkere dwarsligger.

Dan kun je maar beter gek zijn op de dwarsliggers in het leven, dan zie je de humor er van in en als vanzelf pak je ze dan op de juiste manier aan en in. Des te meer jij ze gaat zien, en direct aanpakt, des te meer word je lief voor jezelf. Des te minder dwarsliggers zullen er nog zijn. Omdat ze weten dat jij er mee om kunt gaan.

Zo verdwijnen de mensen vanzelf die niet in jouw leven thuishoren, die je in jouw ogen altijd dwars zaten. Of ze verdwijnen niet, maar jij gaat anders met ze om, waardoor ze jou ineens anders gaan behandelen. Familieleden bijvoorbeeld, die kunnen je een doorn in het oog zijn. Ze kunnen je niet zien staan, ze kunnen je negeren. Je kant altijd de zondebok zijn. Allemaal dwarsliggers die je voor je kiezen krijgt.

Reken op de juiste manier met ze af. Er voor weglopen, ze uit je leven bannen is niet de juiste manier. Wat wel de juiste manier is, vertellen paragnosten en mediums je graag. Het zijn de momenten dat je mag leren jezelf op de eerste plaats te gaan zetten. Lef en durf te gaan krijgen, je angsten opzij te durven gaan zetten en alles te gaan doen zoals het voor jou goed voelt. Minder rekening te houden met de buitenwereld, die voor jou je leven niet meer te laten bepalen.

Medium Claire