Paragnost Eddie en Consulenten

Met de vakantie voor de deur

Met de vakantie voor de deurMet de vakantie voor de deur, zitten we met een hoofd vol stress. Voor bijna iedereen breekt binnenkort de vakantietijd aan. Of je weg gaat of niet, er gaat een verandering plaatsvinden. Een welverdiende verandering voor iedereen. We kunnen er al lange tijd naar uitkijken, onze psyche daarmee verblijden, maar ook onbewust gek maken.

Zonder er bewust van te zijn, gebeurt er door een verandering die er aankomt, in jezelf van alles. Het heeft invloed op ons. We werken ergens naartoe, waar we ons op verheugen. En des te meer het nadert, des te meer neemt de druk toe. Hoe gek het ook klinkt, de periode voorafgaand aan de weken dat we vrij zijn, zitten we in een andere flow.

We leggen ons zelf een bepaalde druk op. Dat komt aan de ene kant uiteraard dat er nog veel zaken geregeld moeten worden, waar we aan moeten denken met betrekking tot de reis die we gaan maken. Dat vraagt om een goede planning, aankoop van spullen, een reisverzekering, onderdak voor de huisdieren. Iemand vragen om het huis in de gaten te houden. Dat zijn allemaal zichtbare klussen, die bovenop de normale werkzaamheden komen.

Maar er speelt onderhuids ook van alles. De spanning van de verandering, ondanks dat we ons enorm verheugen op de vrije weken. Zal alles wel goed gaan, ik heb nog zoveel te doen, vertel je jezelf ongemerkt. Het werk moet helemaal af, het huis moet helemaal aan kant. En voordat we ons er bewust van zijn, verandert de voorpret van de vakantie in een paar weken flink stressen.

Al dat gestrest zijn, levert in ons een innerlijk conflict op. Aan de ene kant willen we al genieten van de gedachten over, aan de andere kant moeten we van onszelf ineens zoveel. Voor je het weet, is het al zover. Dan moet alles wel klaar en rond zijn. De laatste week loopt de spanning op. En de vermoeidheid slaat toe. Je verzucht, nog een paar dagen, dan eindelijk rust.

Is dat eigenlijk niet jezelf op de spits drijven? Moet echt alles helemaal tip top in orde zijn. Is het verstandig compleet uitgeblust aan die vakantie te beginnen en jezelf wijs te maken dat een vakantie daarna stressloos is?

Als je denkt dat een vakantie uitrusten is, dan ben je aan het dromen. Maak je het plaatje mooier dan dat het is. De reis er naar toe, hoe je ook gaat, auto, vliegtuig, het is anders en alles wat anders is, moet een mens aan wennen. Tijdens de vakantie zit je op elkaars lip, worden we geconfronteerd met onze dierbaren in een andere setting. Ook tijdens vakantie moeten keuzes gemaakt worden. Levert ook allemaal een bepaalde vorm van stress op en als je je gedachten meeneemt, en dat doen we bijna allemaal, kan het denkbeeld zomaar in het water vallen.

Soms komen mensen nog gestrester terug van vakantie en hebben ze achteraf spijt dat ze er niet meer van hebben genoten. Hier is een reden voor. Zolang we denken in plaatjes hoe mooi alles wel niet zal zijn, gaan we voorbij aan de realiteit. Als we voorafgaand aan een vakantie onszelf al gigantisch druk maken, valt de vakantie in onze beleving tegen.

Vele malen beter is het, te denken in realiteit. En te zorgen dat je ook nu al voor relaxmomenten kiest en deze pakt. Wil je een fijne vakantie hebben, zul je er uitgerust aan moeten beginnen. Dit vraagt iets van jou. Dit vraagt om een bepaalde houding. Dit vraagt om zelfkennis en bewustzijn.

Die zelfkennis kun je leren, om zo stress in je leven te gaan elimineren, de druk die je jezelf oplegt te gaan zien. Dat kun je heel goed doen samen met een online medium of online paragnost van Paragnost Eddie. Mediums en paragnosten kunnen veel meer dan tarot kaarten leggen en een toekomst voorspellen.

Ze zijn gespecialiseerd in heel veel dingen, als relatieproblemen, maar ook stressproblematiek. Voorkom vakantiestress. Voorkom al reeds opgebrand te zijn voordat de vakantiepret begint, door een goed gesprek te voeren met een top consulent van Paragnost Eddie.

Medium Claire