Paragnost Eddie en Consulenten

Luister naar je lijf in plaats van naar de maatschappij

Luister naar je lijfLuister naar je lijf in plaats van naar de maatschappij. Het lijkt heel logisch dat je naar je lijf moet luisteren in plaats van naar de maatschappij, maar velen doen het helaas niet. De onderhuidse en onzichtbare druk die de maatschappij op ons legt, wat er van ons wordt gevraagd, verwacht, maar zeker ook de manier waarop het gebeurt, via manipulatie, zul je heel stevig in je schoenen moeten staan, om je er tegen te wapenen.

Wat ons wordt verteld en ze ons laten zien, is allemaal ingegeven om ons aan de slag te zetten, geld te verdienen en vervolgens te consumeren. Spendeer, want dan draait de economie op volle toeren en hebben we het allemaal goed, is de slogan.

We gaan daarin geloven, we gaan geloven dat het zo werkt. Daarbij zijn er momenteel zo ongelooflijk veel kanalen die we tot onze beschikking hebben, die in feite allemaal hetzelfde foefje uithalen. Inwerken op ons brein dat we er van overtuigd raken dat we het leven moeten leven zoals ze ons voorschotelen, dat we totaal vergeten mens te zijn van vlees en bloed. Een lijf en een geest hebben die voor ons weet wat wel en niet goed is.

Maar we luisteren er niet meer naar. We luisteren naar wat een influencer ons verteld. We geloven in de reclames. We geloven dat hard werken en geld verdienen de ultieme droom is en je dat gelukkig maakt. Dus gaan we voorbij aan onszelf, horen we de roep niet meer van binnenuit die ons iets wil vertellen.

We eten niet meer omdat we honger hebben of het tijd is voor een ontbijt of avondeten, we eten, omdat we trek hebben, naar binnen worden gelokt door een reclame. Die ons doet geloven dat er in die fastfoodketen de lekkerste hapjes worden klaargemaakt en een stuk gezonder zijn dan bij een andere fastfoodketen. We geloven dat iets waarop staat meergranen beter is, dan witbrood.

Wie weet kan jouw lijf wel niet tegen meergranen, maar omdat je denkt dat het beter is, koop je het. Wie zegt mij dat het eten in een fastfood restaurant echt zo gezond is, als ze ons doen geloven. Ik weet niet of jij, na het nuttigen van een maaltijd wel eens bij je zelf denkt, dit ligt zwaar op de maag. Of voel je dat niet, neem je er een pilletje voor. Dan is het opgelost. Kijk je wel eens op iets wat je koopt, wat er in zit. Zomaar een idee hoor.

Het werkt echt niet zo in het leven zoals ons wordt aangedragen en je ziet dat steeds meer mensen weg geraken van zelfredzaamheid. We worden klein gehouden. In een isolement terechtkomen, eenzaam zijn, puur en alleen omdat ze de hele dag gekluisterd zitten aan een scherm en hun lijf ergens anders om schreeuwt.

Op een gegeven moment kom je jezelf tegen. Stond vanochtend in de krant dat een Bekende Nederlander gemiddeld per dag 12 uur met zijn telefoon in de weer is. Ondertussen in een interview aangeeft de spanning niet meer aan te kunnen en tegen een burn out aan te zitten. Er vervolgens om lacht en aangeeft, maar ik kan niet zonder die spanning.

De spanning gaat je opbreken, de hamer komt langs, ons lijf is niet bestemd om zo te leven. We raken compleet van onszelf verwijderd en dat zie je aan hoeveel mensen niet bij machte zijn een relatie in stand te houden, ze streven een ideaalbeeld na. Kinderen niet kunnen opvoeden, ze zagen alleen de leuke baby kleertjes in de winkel hangen en dachten verder nergens over na. Niet blij zijn met hun uiterlijk en er alles aan laten verbouwen en vervolgens nog niet blij zijn, nogal wiedes.

Mensen in de financiële problemen komen, omdat ze niet kunnen budgetteren. Omdat ze naar de winkels gelokt worden en spenderen, zonder er bij na te denken. En het komt allemaal in de hulpverlening terecht. Mediums en paragnosten draaien overuren, dag en nacht bereikbaar met een roodgloeiende telefoon.

Gelukkig maar, dat mediums en paragnosten er zijn. Die tegenwoordig veel meer kunnen dan alleen maar glaasje draaien en koffiedik kijken. Mensen bellen bijna niet meer voor een toekomstvoorspelling naar een spirituele hulplijn. Ze zoeken hulp voor zichzelf, om eindelijk de rust eens te vinden. Eindelijk eens mens te zijn, eindelijk het leven te leiden wat goed is voor zichzelf. Zelfredzaam te worden. En dan begint het stoppen te luisteren naar de maatschappij en te luisteren naar het lijf. Dat zouden meer mensen moeten gaan doen. We zitten voor je klaar de consulenten van Paragnost Eddie!

Medium Claire