Paragnost Eddie en Consulenten

Jezelf ziek denken

Jezelf ziek denkenJezelf ziek denken, als het brein het lichaam in zijn macht heeft. Overstimulatie van het brein, gepaard gaande met negatieve gedachten, ondermijnen onze gezondheid. Het brein krijgt alle ruimte om het lichaam in zijn macht te krijgen en negatief te beïnvloeden.

Vaak, zonder het zelf in de gaten te hebben, geven we ons brein alle speelruimte om met ons aan de haal te gaan. Aangezien het brein naar het negatieve neigt, kan het brein de overhand krijgen en alles in negativiteit gaan interpreteren. Gevolg hiervan is, dat de weerstand, die er voor zorgt dat we gezond blijven, afneemt en we geconfronteerd kunnen worden met allerlei lichamelijke kwalen.

Het kan een dusdanige erge vorm aannemen, dat het brein ons vertelt dat bij elk pijntje die we voelen, direct van het ergste uitgaan. Dit noemen we hypochondrie. Totaal overmand door de angst, en met name om ziek te worden, zijn we de hele dag in ons brein bezig met onszelf, op een verkeerde manier.

We vergeten te leven. We zijn als de dood om iets te krijgen, nu is dit de meest extreme vorm en een vorm die een naam heeft en dus de persoon zich op een gegeven moment bewust van is. Wat veel minder bekend is, geen naam heeft, maar waar wel velen mee rondlopen, is een brein dat in een negatieve stand staat en zoveel invloed op ons heeft, dat we onszelf, ongemerkt, veel te kort doen en er ziek van kunnen worden.

Als het brein te veel macht krijgt, ligt de focus op ellende, de ellende die het leven laat zien. Des te meer we denken aan ellende, des te meer zal het brein neigen ons te vertellen, dat het leven een en al ellende is. Als vanzelf, gaat je lijf hierin mee en op reageren. De kracht van het brein in deze wordt onderschat.

Het is de mens zelf die het brein in bedwang kan houden. Een halt moet toeroepen, en dat is heel erg moeilijk. Het is een patroon geworden, een bepaald gedrag en dat te doorbreken, is bijna alleen niet te doen. Zeker niet, als je je er niet bewust van bent, dat je het doet.

Daar kom je op een gegeven moment wel achter, het brein maakt het lichaam ziek. Je kan op een gegeven moment niet meer en na lang wikken en wegen, besluit je je ziek te melden voor je werk. Je voelt je op, uitgeput en al dat moeten, het staat je zo tegen. Dan denken mensen de oplossing te hebben gevonden in zich ziek melden.

Helaas ligt daar de oplossing niet, eenmaal thuis, niets omhanden te hebben, en niet weten wat er diep van binnen zich allemaal afspeelt, geven we het brein nog meer de vrijheid, ons over te nemen en maken we onszelf in feite nog zieker.

Gelukkig nemen een aantal dan maatregelen, ze gaan contact zoeken met een consulent van een spirituele hulplijn. Deze leggen ze uiteraard in eerste instantie niet de vraag voor, kun je mij helpen, mijn brein in balans te krijgen. Ze stellen vragen als, ik wil weten hoe ik met een situatie moet omgaan, ik wil weten of mijn partner terugkomt. Ik wil weten waarom mijn leven zoveel ellende kent.

Deze vragen zijn logisch, de cliënt is er mee bezig, zit ergens middenin. Dat is zijn referentiekader van het moment. Altijd bezig met overleven en niet te leven, het brein heeft ze in hun macht. Het is de taak voor de consulent van de spirituele hulplijn de cliënt iets in te gaan laten zien, op een manier dat de cliënt wakker wordt en zijn eigen brein hem in de macht heeft en welke negatieve gevolgen dit heeft.

De betere mediums kunnen dit en die vind je bij Paragnost Eddie.

Medium Claire