Paragnost Eddie en Consulenten

Je wel eens afgevraagd wat het doel is van het leven

Je wel eens afgevraagd wat het doel is van het levenJe wel eens afgevraagd wat het doel is van het leven. Als alles zijn gangetje gaat, vinden we het leven aangenaam. Zodra het leven nare wendingen gaat nemen, komen er vragen bij ons op, diepgaande vragen, waar we vaak niet direct de antwoorden op hebben.

Zo kun je je afvragen als liefde het allerbelangrijkste is, waarom zijn er dan zoveel mensen liefdeloos. Als het de bedoeling van het leven is, genieten, waarom zijn er dan zoveel mensen niet aan het genieten? En een van de belangrijkste vragen, als je diep in de put zit, wat is eigenlijk het doel van het leven?

Ik moet het schijnbaar allemaal maar leuk vinden, ik heb niet eens om dit leven gevraagd, denk je met tranen in je ogen, net na een verbroken relatie. Met al die vragen is niets mis mee, het zijn vragen die we nodig hebben, voor onze persoonlijke groei. De zingeving van het leven, daar kunnen we best ons hoofd af en toe over breken.

Als je dag gevuld is met de kinderen, het werk, de huishoudelijke taken en je ’s avonds om 10 uur nog snel even brownies in de oven stopt, voor de volgende dag, omdat een van de kinderen jarig is, dan kun je verzuchten, help, is dit het nu! Waar ben ik, tel ik wel mee. Of ben ik degene die maar niet moet zeuren en alles maar moet accepteren?

Op zulke momenten word je geconfronteerd met de vraag, wat is nou eigenlijk het doel van het leven. Als je in een hele cynische bui bent, dan zul je het leven zien als geboren worden, klaarstaan en werken en dan de dood. Alles wat er tussenin zit, kent geen vrede, geen blijdschap, het is een moeten, meer niet.

Ieder mens staat wel een paar keer zo in het leven, zeker als het allemaal te veel wordt. Dingen tegen zitten en je inderdaad nog laat op de avond iets voor de kinderen moet doen, terwijl je voor jezelf hele andere plannen had. Je dan afvraagt, wat is eigenlijk het doel van het leven, van mijn leven! Ik ben altijd maar aan het overleven.

Eigenlijk is het doel van het leven voor ieder mens gelijk. Volgens Eckhart Tolle is het doel van het leven een innerlijk doel. Het schijnt niets te maken te hebben, met wat je doet, hoe je iets doet, wie of je bent. Het doel van het leven is ontwaken.

Ontwaken is bewustwording, waardoor je bewustzijn ontwikkeld. Hier is geen tijd aan verbonden, geen moment, het is voor ieder mens anders, maar ieder mens zijn doel in het leven, is ontwaken. Dat ontwaken gaat vanzelf, het is er ineens, dan is er ook geen weg meer terug. Bewustzijn zegt, dat je doorhebt wat je eigen gedachten zijn. Dat je inziet dat je gedachten een onderdeel zijn van bewustzijn.

Dan ga je je openstellen, dat noemen we ook wel, kwartjes die vallen. Je ziet ineens veel meer, in een ander perspectief. Je begrijpt ineens veel meer. En als dat bewustzijn ontstaat, is het doel van jouw leven ineens zichtbaar. Dan ga je daar naar leven. Dat leven is ook echt anders. Je ziet dan ook ineens heel duidelijk dat de manier waarop je hebt geleefd, vol zat met starre overtuigingen, die je aan alle kanten beperkte.

Je ziet dat het doel van het leven ontwikkeling is van jezelf. Je gaat lezen, met mensen er over praten. Je ziet de struggle van diegenen die nog niet zijn ontwaakt, maar het maakt je niet meer boos. Je staat er zelfs open voor hun bij het ontwakingsproces te willen begeleiden.

Om die reden willen er ook zoveel mensen coach worden als ze ontwaken. Hun levensverhaal vertellen, de wereld laten zien hoe mooi het wel niet is. Ze denken dat ze de enige zijn en zij dat kunnen verkondigen. Daar is wel meer voor nodig dan ontwaken en om die reden, let goed op tot wie je je wendt.

Iedereen mag zich coach noemen, maar of ze kwaliteit leveren, is de vraag. En daarnaast, een coach kan je niet helpen met ontwaken, dat moment komt vanzelf. Een afgestudeerd en geaccrediteerd coach daarentegen kun je wel iets mee. Die heeft een opleiding gevolgd om jou de juiste vragen voor te leggen, zodat je wakker wordt en die vind je op Paragnost Eddie in een ruim aantal. Deze top mediums en top paragnosten geven je inzichten om het ego opzij te zetten, want die zit vaak in de weg bij het ontwaken, om jouw ontwakingsproces bewust te worden.

Medium Claire
Paragnost Eddie