Paragnost Eddie en Consulenten

Hoelang in het verleden graven?

Hoelang in het verleden graven?Hoelang in het verleden graven?  Vanuit diverse invalshoeken wordt aangegeven dat het belangrijk is bij problemen de oorzaak of oorzaken te zoeken. Er wordt ons ook onder ogen gebracht dat we inzicht moeten krijgen in onze gedragspatronen en hoe dit helpt om deze te veranderen. Dit is zeer zeker belangrijk om inzichten te krijgen in patronen die we in ons dagelijkse leven hanteren. Het kan ons zeker helpen om contact te maken met onze diep verdrongen gevoelens en om emoties en traumatische ervaringen te verwerken. Dat is zeker een heel waardevolle stap.
Anderzijds is het belangrijk ervoor te waken niet in dit graafwerk te blijven steken. Ontwikkelen en is een zeer dynamisch proces en we zijn er nooit klaar mee. Velen denken dat wanneer ze maar lang genoeg in hun verleden blijven graven, en alle patronen hebben onderzocht en verwerkt, ze uiteindelijk een diamant zullen vinden. Dit hoor ik wel eens van klanten zeggen. Ik heb al zoveel en zolang aan mezelf gewerkt én nog ben ik er niet.
Waar denk of hoop je dat dit je eindpunt is dan? Wat hoop je op de eindpunt (die er nooit komt) te mogen ontvangen of te zien? En waarom voel jij je nu verontwaardigd of boos? Wie heeft jou iets beloofd in jouw zoektocht?
Je kunt wel honderd keer kijken naar het verleden, hoe het was, je kunt ook nog eens traumatische ervaringen uit vorige levens hebben onderzocht, en ondanks alles heb je die diamant nog steeds niet gevonden.
Maar kijk eens hoe het werkelijk zit. Je verleden heeft zich toen afgespeeld in een dualistisch universum. Je kunt je met hart en ziel in je verleden verdiepen en je slachtoffer voelen van alles wat je hebt ervaren. Je kunt blijven doorgaan met graven en wroeten tot je 100 wordt. In werkelijkheid kom je verder in je leven als je ook een stop kan zetten op je zoektocht naar die diamant.
Ben je bereid om van jezelf te houden, de strijdbijl te begraven, je innerlijke gevecht te stoppen? Want weet je dat de kans heel groot is dat je dan pas die diamant kan zien, eenvoudig omdat hij er altijd is geweest.
Je kan er nu voor kiezen van jezelf te houden, je maskers te laten vallen, je kwetsbaarheid te laten zien, te stoppen een fake leven te leiden, te stoppen met rollen te spelen die van jou worden verwacht, dingen te doen en te zeggen die niet bij wie jij bent passen.
Waardeer jezelf als de schitterende diamant die jij bent, stap op jouw eigen troon en bekroon jezelf, omdat jij jij bent, jij de moed hebt jezelf te zijn, niets meer maar ook niets minder.
En erken de prachtige, schitterende diamant in anderen. Je hoeft je niet langer de vragen te stellen ‘waarom ik, waarom heb ik dit leven gekozen‘, maar word je bewust van de reden waarom je in deze bijzondere tijd je plek mag innemen op de Aarde en wat jouw bijdrage en ieders bijdrage mag zijn.
Verzoen je met je leven waarvoor jij vanuit de oorspronkelijke bedoeling hebt gekozen. Misschien besluit je nu dat je je ladder oppakt en die tegen jouw muur plaatst. Stap 1, de stap naar een daadkrachtig passioneel inspirerend leven.