Paragnost Eddie en Consulenten

Hoe neem je het woord serieus op de juiste manier?

serieusHoe neem je het woord serieus op de juiste manier serieus? Neem het leven toch niet zo serieus! En een ander zegt, wordt toch eens serieuzer. Wat de een er bij denkt en voelt, kan voor een ander een totaal anders iets zijn. Het leven is al serieus genoeg, is er ook zo een.

Oftewel, een mens mag heus ook ontspannen hoor, de boog hoeft niet elke dag gespannen te staan. Wij mediums en paragnosten van paragnost Eddie, maken ook gebruik van dit woord tijdens consulten.

Wij kunnen bijvoorbeeld met onze gaven zien of iemand je wel serieus neemt of niet. Wat we ook vaak zeggen, als spiritueel consulent van Paragnost Eddie. Als jij jezelf niet serieus neemt, neemt een ander jou dat ook niet.

Dat zou dan weer betekenen dat je altijd serieus zou moeten zijn, althans dat zou je er bij in kunnen vullen. Maar is dat ook de daadwerkelijke betekenis, als een medium of paragnost dat zo zegt? Of bedoeld deze er iets anders mee?

Zo zie je maar, hoe neem je het woord serieus op de juiste manier serieus? Wat overigens geldt voor nog zoveel meer woorden. Het komt allemaal neer op het volgende, zegt paragnost Gonny van Paragnost Eddie.

Voelen. Daar ligt de sleutel. Door te voelen bij alles wat je zegt, hoort, doet en denkt, zul je gaan merken, dat je op een andere manier met woorden om zult gaan. Geen enkel woord is namelijk zo zwart wit, als dat we er vaak bij invullen.

Het leven serieus nemen, jezelf serieus nemen, daarmee wordt niet gezegd., er kan geen lolletje of iets leuks nog vanaf. Daarmee wordt bedoeld, ken je grenzen, ken te tekortkomingen, ken jezelf. Handel naar je gevoel en naar eer en geweten. Wees eerlijk naar jezelf, wees duidelijk. Dat is jezelf serieus nemen.

Dat alles kan er allemaal zijn, terwijl je de hele dag fladdert als een vlinder. Terwijl dan iemand weer zal zeggen, maar fladderen, dan doe je toch niets, die kun je toch niet serieus nemen? Dat is wat de ander dan weer onder het woord verstaat.

En schijnbaar de betekenis weer anders ziet en ervaart. Deze persoon die zo denkt, hoe gek het ook klinkt, zegt paragnost Gonny, neemt zichzelf niet serieus. Die neemt alles en iedereen om zich heen serieus, behalve zichzelf.

Want wat is nou de juiste houding? Het leven volop fluitend leven, met daarbij precies weten wat jij wel en niet wilt. Wat goed is voor jezelf. Daarbij anderen hun gang laten gaan. En als ze iets van jou willen, ja of nee durven zeggen.

Dat is wat wij mediums en paragnosten er mee bedoelen. Dan neem je het op de juiste manier serieus. Zie je hoe we hierdoor met elkaar in discussies terecht kunnen komen? Weet ook dat als jij zo leeft als die fladderende vlinder, die goed voor zichzelf zorgt, van anderen respect zal krijgen.

Gezien zal worden als een aimabel persoon, waar je van op aan kunt. Die te vertrouwen is, je niet zal belazeren. Zich aan zijn woord houdt. Hoe komt dat, want die persoon die fladdert door het leven?

Deze persoon neemt het woord serieus op de juiste manier serieus.