Paragnost Eddie en Consulenten

Heksenjacht was er altijd al

Heksenjacht was er altijd alHeksenjacht was er altijd al. Als een journalist niets meer te doen heeft gaat deze zoeken. En als men het gezegde kent: Wie een stok zoekt om een ander te slaan, zal een stok vinden.

Zo kwam ik weer een film op YouTube tegen. Een snottebel van een bekende krant die op leven na dood is, en geen oliebollen kramen en friettenten meer mag pesten door de zogenaamde jaarlijkse testen te doen, zijn hiermee gestopt nadat ze veel bedrijven in de ellende hebben gejaagd.

Nu moeten ze wat anders verzinnen om hun brood te verdienen en beginnen een heksenjacht door mediums op het verkeerde spoor te zetten.

Ik word vaak gebeld voor een uitnodiging om deel te nemen aan een tv programma. Hiervoor bedank ik graag. Voor mij hoeft dit allemaal niet en houd het liever bij mijn eigen inzet voor de dingen die goed voelen voor mij.

Een poos terug werd ik gebeld door een jonge man. Hij nodigde mij uit voor een programma over het mediumschap. Ik heb de man uitgelegd dat ik het erg druk hebt met mijn spirituele lijnen en hier geen tijd voor heb. De man hoefde niet te weten dat ik er met voorbedachte rade alzo helemaal geen zin in heb om aan welk programma dan ook mee te doen. Tot mijn verbazing zag ik de jonge man met een medium in een programma op YouTube. Waar ik al bang voor was gebeurde. Het medium werd op het verkeerde spoor gezet en werd als oplichter neergezet.

Jammer dat de jonge man een slachtoffer had gevonden. Wij weten toch allemaal dat je op een gemene manier een medium op een verkeerd spoor kunt zetten. Dan lees je de reacties van mensen die alzo niet geloven in het mediumschap en dan denk ik: De heksenjacht is weer begonnen!!

Dan lees ik tot mijn verbazing op facebook dat andere mensen die zich medium noemen en ook naar het filmpje op YouTube hebben gekeken, wel even gescreend willen worden door die jonge man. Want zij zijn wel echte mediums??? Als ik dit dan weer lees word ik boos en vraag mij af of zij eigenlijk wel begrijpen waarom deze man een programma maakt? Diegene die als medium onderuit gehaald werd door de jonge man is misschien ook wel een topmedium. De programmamaker is erop uit om mediums onderuit te halen, om een leuk stuk neer te zetten voor de ongelovigen. Lees de bijbel zoals de ongelovigen Jezus aan het kruis nagelden. In sommige landen word je kop eraf gehakt als men te weten komt dat jij paranormaal begaafd bent. Het geloof en sommige simpele zielen zullen altijd in strijd zijn met het paranormale. Dit was, is en zal altijd zo zijn.

De jonge programma maker had toch wel wat teweeg gebracht. Sommigen wilden zich bewijzen naar de jonge man. De jonge man gaf als antwoord dat hij vroeger ook googlelaar was geweest? Ja, dan vraag ik mij af. Laat dit soort mensen gewoon negatief schrijven over het mediumschap. Als het geen aandacht krijgt stopt het van zelf wel.

Zo lees ik tot mijn verbazing dat er weer een andere groep mediums een keurmerk voor mediums op willen richten? Dit probeerden ze 10 jaar geleden ook al. Het gaat dan net zoals met de medium- vergelijker websites. Wie het meest betaald heeft de beste mediums en ga zo maar door.

Er zijn helaas mensen die vaak naar paranormale lijnen bellen en veel geld kwijt zijn. Dit kan niet de bedoeling zijn. Ik heb weleens geprobeerd om het telefoonnummer te laten blokken van een dame die heel veel belde naar één van onze lijnen. Helaas is dit soort verslaving moeilijk tegen te gaan. Al blok je een klant dan gaat de klant wel naar een andere paranormale lijn bellen. Of ze kopen ergens credits en kunnen gewoon bellen. Ik sprak het weekend een bekend medium en deze wilde hier wat aan gaan doen. Mijn mening is, als je dit soort verslaving wilt stoppen dan moet het hele medium gebeuren verboden worden. Wat nooit gaat gebeuren. Als je verslaafd bent aan het roken of de drank en de eigenaar van de winkel verkoopt jou niets meer, dan ga je naar een andere winkel. Als er geen winkels meer zijn om drank en shag te kopen zal de zwarte markt opleven. Als ik al het geld terug mag ontvangen wat ik opgedronken en opgerookt heb, kan ik een villa kopen aan de boulevard van Monte Carlo. Ha.

Ondanks vele vergelijkingen is het een moeilijk iets. Als je belt of chat met een medium dan geeft deze inzichten en probeert je een handreiking te geven. Er zijn helaas klanten die niets met de inzichten en handreikingen doen maar thuis blijven hangen en steeds bellen of er al veranderingen zijn. Dit werkt natuurlijk niet en dat zal een goed medium de klant ook meegeven. Meer kunnen wij helaas niet doen.

Om even terug te komen op onze brutale programma maker. Als een medium zich aanmeldt om op één van onze lijnen te werken, wordt het medium streng gescreend. Van de 10 aanmeldingen komt het voor dat niemand de screening door gekomen is. Er zijn aanmelders bij die niet gescreend willen worden omdat dit bij sommige andere paranormale lijnen ook niet hoeft. Bij ons wordt er wel gescreend al is een screening ook iets van het moment. Wij proberen het zo goed mogelijk te doen voor klant en medium.

Mijn advies aan al mijn collega’s. Laat je niet gebruiken door programmamakers en pas op met je kop op tv. Wij zijn mensen en een klein foutje kan je veel schade opleveren.

Spirituele groetjes!