Paragnost Eddie en Consulenten

Geef het ego geen kans.

Geef het ego geen kans.Als we eens wisten welke invloed ons ego heeft op onszelf en ons leven en wat het ego voor schade kan aanrichten, dan zouden we het ego geen kans meer willen geven. Het is alleen zo moeilijk het ego te herkennen. Want het ego heeft slinkse manieren om ons weg te houden bij de liefde voor onszelf en anderen.

Het ego herkennen en klein maken, is een dagelijkse, vaak onbewuste bezigheid. Zelfs een klein enkel zinnetje dat een ander uitspreekt, kan al voer zijn voor het ego. Jij hebt bij dat zinnetje een bepaald gevoel. Is de relatie met de ander niet de juiste verbinding, zal het ego het gevoel bepalen. Dit hebben we niet in de gaten en geven zo ons eigen ego alle kans tot strijd, intimidatie, manipulatie, jaloezie en de ander niet iets gunnen. Zolang wij onszelf niet bewust zijn wanneer het ego spreekt, of ons hart, is het moeilijk onszelf staande te houden. Dan worden we vaak geleid door anderen in plaats van door onszelf. De mens is van nature vrijgevig, liefdevol, en er zit geen kwaad in. We starten ons leven dus in feite egoloos.

Naarmate we ouder worden, en opgroeien, begint het. De manier waarop ouders en anderen naar kinderen spreken, en met ze omgaan, roept een bepaalde emotie en gevoel op. Ouders hebben van hun ouders en omgeving geleerd en dat heeft hun een manier van in het leven staan meegegeven. Is deze manier liefdevol, positief, opbouwend, krijgt het ego minder kans. Is de manier meer gericht op het negatieve, wijzend naar de ander wat die fout doet in plaats van goed, dan krijgt het ego kans zich te laten gelden.

Laat het ego van jezelf en een ander jouw leven niet leiden en heb in de gaten wanneer je eigen ego het woord voert en wanneer je hart het woord voert. Dit is moeilijk en pittig en velen van jullie die contact zoeken met hulpverleners werkzaam op de spirituele hulplijn www.mediums20.nl, hebben te maken met het ego. Want als je hulp zoekt, ben je in een situatie terecht gekomen, waar je wellicht zelf niet om hebt gevraagd, maar wel mee wordt geconfronteerd en jijzelf er niet meer uitkomt en om die reden antwoorden en inzichten zoekt. Fijn dat de mogelijkheid aanwezig is, in de vorm van spirituele ondersteuning en er mediums zijn die jou de antwoorden en inzichten kunnen geven.

Wicca’s, zijn de hulpverleners van de toekomst. Waarom? We gaan steeds bewuster in het leven staan, willen leven zonder ego en niet iedereen is bij machte jou daarover te adviseren, en zodanig te helpen dat je begrijpt wanneer het ego je de baas is en welk effect dat op jouw leven heeft.

Hoe herken je nu het ego en het hart. Hoe weet je nu wanneer het ego het woord pakt. Als er strijd ontstaat, als er jaloezie in het spel is. Als je de ander iets niet gunt. Dan weet je gewoon zeker dat het ego aan het woord is. Liefde kent geen strijd, kent geen jaloezie en liefde gunt alles aan iedereen, inclusief jezelf.

Geef het ego dus geen kans en gun iedereen het beste. Maar dat doe ik al en de ander gunt het mij niet! Dat kan, blijf dan de ander toch alles gunnen, maar stel wel een grens. De grens die je stelt is dan vanuit het hart, liefdevol neem je afscheid of afstand van de ander. Zodat je jouw ego niet de baas over jou laat zijn en het ego van de ander jou niet meer kan raken. Dit geeft zo ongelooflijk veel rust en emotionele stabiliteit. Als vanzelf ga je anders leven, anders reageren. Als vanzelf heb je bij jezelf direct in de gaten of je ego het van je overneemt en stuur je bij. Jouw leven leid je vanaf dat moment zelf. Dit willen leren onder de knie te krijgen kun je niet beter doen dan een medium te bellen.