Paragnost Eddie en Consulenten

Focus op wat echt belangrijk is

Focus op wat echt belangrijk is.Het is een slogan van een reclame, ‘Focus op wat echt belangrijk is’ en dat hebben ze heel slim gedaan. Want de reclame gaat over het niet gebruiken van je mobiele telefoon terwijl je aan het autorijden bent. Een ongeluk zit in een heel klein hoekje en als je nu heel even stilstaat bij wat echt belangrijk is. Juist, je leven, je lijf, je gezondheid, want als daar iets mee gebeurt, kan het wel eens einde oefening zijn. Kan het zomaar in een flits afgelopen zijn. De reclame zet je aan tot nadenken, bewuster te zijn van jezelf.

Ik zeg al jaren er telt maar één ding en dat is het huis waarin ik woon en dan heb ik het niet over het dak boven mijn hoofd, de stenen. Ik heb het over mijn lijf waarin ik leef. Niemand die mij vertelde toen ik jong was, dat het lijf waarin ik leef het allerbelangrijkste is wat ik bezit. Niemand die mij vertelde te luisteren naar de signalen die mijn lijf mij gaf. Niemand die mij vertelde balans te houden tussen inspanning en ontspanning.

Ook jou is dat niet verteld. Ook jij doet je ding, opstaan, douchen, snel in de auto de file induiken, je gestrest voelen dat je hierdoor te laat op je werk komt en je weer voorneemt voortaan toch eerder van huis te gaan. De spanning die dit oplevert is huge voor het huis waarin jij woont. De hele dag kan die spanning zich laten gelden, is die aanwezig en elke dag herhaalt zich dit, want is het niet de file, dan is het wel een collega die je iets zegt waardoor je in de stress schiet. Of je baas die een onaardige opmerking maakt. Of de juf van je kind die een niet zo’n fijne mededeling heeft. De hele dag staan we bloot aan van alles en nog wat, en het heeft impact. Veel impact.

We zijn ons er alleen helemaal niet bewust van gemaakt. Daarom “focus op wat echt belangrijk is’ en dat ben jij. Niet vanuit een gevoel van ego. Niet vanuit een gevoel van boven anderen willen staan, overal je mening over hebben en deze ventileren. Nee, dan sla je er in door. Dat is wat we in de huidige tijd veel zien. Van braaf zijn en luisteren en inslikken, zijn we nu tijdelijk doorgeslagen naar alles mag en niemand maakt mij wat. Dat gebeurt altijd. Niet alleen in het groot, zoals nu, dat hele landen zich beginnen te roeren en het niet eens zijn met het beleid en in het klein. Jij die klaar is met de onderdrukking, die nu eindelijk wel eens wil doen wat goed is voor jezelf.

Dan slaan we eerst door naar de andere kant van de balans. Dat is nodig, dat is een kant van jezelf die je niet kent. Vroeger werd je nooit boos en nu, om het minste of geringste. In beide situaties voel jij je niet fijn, maar het is nodig en een voorbode. Een voorbode om jezelf te vinden, jezelf te worden en jezelf te zijn. Te gaan focussen op wat voor jou echt belangrijk is. En zodra je daar bent, bewaak jij je innerlijke rust. Weet je wat jij daarvoor nodig hebt. Is alleen zijn ineens een cadeautje, terwijl je daarvoor je regelmatig eenzaam voelde. Is stress iets wat je buiten de deur uit. Je komt nog steeds in de file, maar je gaat er anders mee om. Je betrekt het niet meer op jezelf. Je accepteert het, wetende dat je er druk over maken totaal geen zin heeft. Langzaam aan kom het besef binnen, dat het huis waarin jij woont, je lijf, dat daar de focus op moet liggen.

Dit is een proces van jaren, waarin tegenslag, verdriet, gekwetstheid regelmatig je zullen overspoelen. Elk verdriet heeft een reden. Elke nare opmerking helpt jou verder op je eigen ladder naar jou. Jezelf zijn en blijven vanuit een innerlijk weten. Dit proces alleen doorlopen is zwaar en velen richten zich daarom op laagdrempelige hulp. Hulp die wordt aangeboden vanuit het spirituele. Want je realiseert je ook dat er meer is. Meer in de zin van, iets wat ons leidt, iets wat ons letterlijk dwingt anders in het leven te gaan staan, anders te denken en te doen. Je wilt die hulp, je voelt dat je die nodig hebt en je komt terecht op onze website. Hier zitten de mediums 2.0. Dit zijn mediums die jou helpen jouzelf te vinden en te worden. Zij zijn hierin gespecialiseerd. Je bent hier niet voor niets terecht gekomen, dat was geen toeval, je werd letterlijk naar deze website getrokken en wat heb je er een plezier van, van de gesprekken met de consulent die jij hebt uitgekozen. Eindelijk begin je antwoorden te krijgen waar je zo lang al naar op zoek was. Eindelijk heb je de inzichten die je nodig hebt om anders te gaan leven. Een leven waarin jij het middelpunt bent, waarin jij durft te zijn wie jij wilt zijn, door te begrijpen dat je de focus legt op wat echt belangrijk is. Jijzelf, jouw huis.