Paragnost Eddie en Consulenten

Een heel volk in rep en roer

Een heel volk in rep en roerEen heel volk in rep en roer, als de techniek hen in de steek laat. Dat was niet mis, van de week, de storing bij de KPN, waardoor ook het nummer 112 door uitviel. Ook deze spirituele hulplijn had er mee te maken. Boze cliënten die een uitgekozen consulent niet te pakken kregen en dat niet fijn vonden.

Toen eenmaal de reden duidelijk werd, zou je denken dat de gemoederen bedaard zouden zijn, niets is minder waar. Dan gaat het hele volk los op Twitter, Facebook, Instagram, hebben we er allemaal een mening over. Zijn we allemaal in rep en roer. Het is natuurlijk ook niet niks, dat midden op een tropendag, het telefoonnummer 112 niet meer te bereiken is, en er eigenlijk geen alternatief op de plank ligt, als dit gebeurt.

Wat je ziet op zo’n dag is, hoe afhankelijk de mens eigenlijk is geworden van alle communicatiemiddelen die we inmiddels tot onze beschikking hebben. Hoe deden we dit vroeger eigenlijk? Toen een mobiele telefoon nog helemaal niet ingeburgerd was. Je vraagt het je af.

We zijn lui aan het worden, gemakzuchtig en staat niet stil bij alles wat er is. Dat alles wat er is ook zomaar een keer er mee kan stoppen. De realiteit die we uit het oog aan het verliezen zijn. Net of wij als mens compleet afhankelijk zijn geworden van deze communicatiemiddelen.

Gezien de hoeveelheid reacties, en boze Kamerleden, lijkt het daar wel op. Iedereen begint te roepen en naar elkaar te kijken. Niemand die van te voren er bij stil heeft gestaan, dat we te maken hebben met techniek en dat dat een keer zomaar uit de lucht kan vallen. Dat is een vorm van luiheid en laksheid, waarbij zelf nadenken over iets en zelfredzaamheid ontbreekt.

Als we het nu anders zouden bekijken en er rekening mee houden dat het kan gebeuren, dan heb je toch altijd nog je verstand die naar oplossingen kan zoeken. Het is toch niet zo, dat als jouw mobiel er mee ophoudt, je geheel onthand bent?

Daar leek het gisteren wel even op en is een teken aan de wand. De mens wordt gemakzuchtig, laks, en wordt te afhankelijk van dingen die we zeer normaal beginnen te vinden. Vroeger wist je als kind elke straat, elk hoekje in je eigen stad of dorp. Je kende de namen. Tegenwoordig weten we alleen nog maar de weg te vinden of met Tom Tom, of met Google maps. Het brein moet getriggerd blijven en daar werken al die communicatiemiddelen die we hebben, niet echt aan mee.

Het zijn allemaal stuk voor stuk fantastische uitvindingen, maar lieve mensen, maak jezelf er niet afhankelijk van. Je kunt ook zelf nadenken. En dat ontbrak en sloeg de paniek overal toe, zelfs de woordvoerder van de Overheid kwam niet met de juiste woorden. Datgene wat werd aangegeven, alle hulpverleners zijn de straat op gestuurd, bracht hilariteit te weeg.

Net of nu je op elke hoek van de straat iemand kon aanklampen van, help, ik ben nu helemaal de weg kwijt, want er is een telefoonstoring. We worden steeds afhankelijker van alles, wat niet ten goede komt, als we zelf vergeten na te denken.

Blijf alert, blijf wakker, ga niet mee in de hysterie van een paar mensen die zelf niet meer in staat zijn, hun gezonde verstand te gebruiken en direct afhankelijk zijn van anderen. Dit geldt voor alles in het leven.

Op spiritueel gebied zie je dit ook terug, mensen die geen idee hebben wat ze kunnen doen, hoe ze zelf iets op kunnen lossen, totaal in de angst en paniek. Gelukkig zijn paragnosten en mediums bij machte deze mensen inzichten te geven, en hun te helpen zelfstandiger te worden, meer op zichzelf te gaan leren vertrouwen.