Paragnost Eddie en Consulenten

Een fles cola als oplossing

Een fles cola als oplossingEen cliënt zoekt me op, heb haar al vaker gesproken. Een ongelooflijk lief mens, met het hart op de juiste plaats, maar zoveel moeite om liefde in haar leven te krijgen op de juiste manier. Ze had zo’n fantastische verbintenis met een man, bijna twee jaar en van de ene op de andere dag laat hij haar zitten. Hij wil niets meer met haar te maken hebben en stuurt, in haar ogen, nog een gemene en boze brief.

Ze leest de brief voor. Ik begrijp dat ze het interpreteert als boos en gemeen, dat is het niet. Maar voor haar wel, want zij ervaart en voelt het zo. Ze ziet het als een afwijzing, de zoveelste en begrijpt maar niet wat ze toch verkeerd doet. Ze geeft zichzelf compleet, ze heeft alles voor de ander over. Ze heeft hem nog spullen gegeven en die, die wil ze nu terug. Maar hij heeft de deur dichtgegooid, wil haar nooit meer horen. Triest en ze zoekt me wederom op, omdat ze hem toch weer heeft benaderd. Gevraagd heeft hoe of het met hem gaat en wederom een boze brief terug heeft ontvangen. Het doet zoveel pijn.

Dit is een fictief verhaal, maar het gebeurt aan de lopende band. Verbijstering, ongeloof, waarom toch. Waarom overkomt mij dit. Zoveel vragen en geen antwoorden. Aan het einde van je latijn en dan ben je inmiddels 63 en nog steeds begrijp je niet waarom je leven telkens zoveel tegenslag kent en de liefde uit je leven verdwijnt, zonder dat je iets hebt gedaan waardoor dat zou kunnen gebeuren.

Gelukkig weten veel mensen die hiermee zitten, onze mediums te vinden. Ze bellen, omdat ze met zoveel vraagtekens in hun hoofd zitten en zichzelf elke keer weer kwijtraken. En het is niet de eerste keer, het is de zoveelste keer, maar deze keer, er was geen aanleiding, niets. En toch, hij verdwijnt, boos, geërgerd over alles wat ze heeft gedaan, maar ze heeft niets verkeerd gedaan. Ze verdient dit niet en toch legt hij de schuld compleet bij haar neer.

De boze brief ontleed
In de brief staat dat hij haar niet meer wil horen. Hij er helemaal klaar mee is en het niet meer aankan. Als ze hem voorleest, zie ik zelf niet echt iets gemeen in de brief staan. Zij ervaart dat wel zo. En dat mag, ze mag dat voelen. Ze voelt dit, omdat ze zich haar hele leven al afgewezen voelt en wederom gebeurt en overkomt het haar. Ik geef aan dat de brief niet gemeen is, maar dat zij het voelt als gemeen. Omdat ze het voelt als een afwijzing. Ze wil dat nog niet zien, is er nog niet klaar voor en dat mag ook. Ik leg haar uit wat er werkelijk staat, zonder het gevoel van afwijzing, maar ze ziet het nog niet.

Ze vertelt verder, dat ze na deze brief van hem te hebben ontvangen, een maandje heeft gewacht. En toen hem een berichtje heeft gestuurd en wederom kreeg ze een boos antwoord en hij gaf haar aan, heb je me nu wel begrepen!!!! Het doet haar zoveel pijn. Ik geef aan dat ze zelf deze pijn veroorzaakt. Je bent hem weer gaan opzoeken, je hebt daarmee er letterlijk om gevraagd, om de pijn die je nu voelt. Je hebt dit berichtje gestuurd in de hoop dat hij weer bij je terug zou komen, het ging helemaal niet om het terugkrijgen van je spullen. Met zachte stem beaamt ze dit. Maar waarom doet hij zo? Leg het me uit.

Een fles cola geeft de oplossing
Deze man is overspannen. Deze man is net een fles cola. Als je die schudt, die fles, spuit het er aan alle kanten uit, zodra je de dop opendoet. De fles staat op spanning en het moet er uit. Door de vergelijking te maken met de fles cola, zag de vrouw wat er nu daadwerkelijk aan de hand was met de man. Zo kon ze het begrijpen. En dat ze het niet als een afwijzing zou moeten zien, maar naar deze man moest kijken dat hijzelf het is, die niet relatiewaardig is nu en niet in staat is iets in stand te houden. Letterlijk en figuurlijk was bij deze man de spanning te hoog opgelopen. Rn in plaats van dit in te zien, gooide hij al zijn frustraties bij haar, een ander neer. Je bent zijn boksbal niet. Een zucht van opluchting volgde. Ze zag het in en was blij het nu te begrijpen, maar zag ook dat ze zelf nog wel het een en ander had te leren.

De verandering
En nu jijzelf nog gaf ik aan tijdens het telefonische consult op WiccaMagagie.nl. Je wilt hem nog steeds terug. Dat klopt, gaf ze aan. Je neemt genoegen met iemand die je onvoldoende kan bieden. Dat doe ik mijn hele leven al, gaf ze aan. Je doet jezelf dus te kort en als je nu 24 uur bezig blijft met hem in je hoofd, word jij ook een fles cola. Ze moest lachen en begreep het heel goed. Wat fijn je gesproken te hebben, ik ga er mee aan de slag, heb nog veel te leren.