Paragnost Eddie en Consulenten

Doe jij wat goed is voor jezelf

Doe jij wat goed is voor jezelfDoe jij wat goed is voor jezelf, of doe je datgene wat anderen vinden dat goed is? Het leven voluit willen leven, kan alleen als jij doet wat goed is voor jezelf. Maar dat is knap lastig, want we hebben de hele dag verplichtingen, die zijn nog tot daar aan toe. We hebben ook de gehele dag te maken met andere mensen, die kunnen het ons lastig maken.

Die mensen om ons heen kunnen veel van ons verlangen, veel van ons vragen, dwingend zijn in de dingen die ze willen. Met een enkele blik ons van ons stuk brengen. En zo kan een dag voorbij gaan dat je heel veel hebt gedaan, zoals anderen van je vragen en voel je je er zelf niet fijn bij. Je hebt gedaan wat anderen vinden dat goed is en niet wat jij zelf vindt dat goed is.

Een innerlijk conflict ontstaat hierdoor en daar lopen veel mensen mee rond. Een heel logisch gegeven, want in onze jeugd wordt voor ons bepaald wat goed is en datgene wat we in deze tijd voorgeschoteld krijgen, nemen we mee de rest van ons leven. Als je in je jeugd gevraagd was, waar heb jij behoefte aan, waar word jij gelukkig van, vind je dat we jou datgene meegeven wat jij nodig hebt. En dit zou een regelmatig terugkerend gesprek zijn geweest, dan was je nu niet in dat innerlijk conflict met jezelf terecht gekomen.

Want wat doen we, we kijken naar alles en iedereen om ons heen, maar niet naar onszelf. Er is geen aandacht aan gegeven toen we alles aan het leren waren. Dus het is heel logisch dat de mens doet wat een ander vindt dat goed is en we niet er bij stilstaan dat wat we doen ook goed is voor onszelf.

Daar komen we wel achter hoor. Iedereen, want als een mens niet doet wat goed is voor hemzelf, dan komt er vanzelf een moment dat die in de weerstand gaat. Dat gebeurt op twee manieren. De een gaat zich er tegen afzetten, en wordt boos, laat zich gelden. De ander die duikt weg, ondertussen wel braaf alles blijvend doen, zoals het hoort.

Beide manieren zeggen, ik ben niet blij met het pad wat ik bewandel. Alleen we hebben er dan nog geen idee van. Beide manieren zeggen ook dat je afstevent op een diepe put. Een put waar jij je helemaal niet fijn in zal voelen. Maar wel broodnodig is. Die put die moet je zien, als verlies van een baan, verlies van een relatie en daaromheen een hele grote bak met ellende.

Die bak is de put, en daarin wil niemand vertoeven. Het wordt een heel groot gevecht, die we eerst met anderen uitvechten. Moe worden van de strijd die we aan het voeren zijn. Maar het is geen strijd met anderen, het is een strijd met jezelf. Je vindt het tijd worden op te staan en eindelijk eens te gaan doen wat goed is voor jezelf, maar dat gaat niet zonder slag of stoot.

Daar gaan jaren overheen, ook dat is niet zo gek. Je bent namelijk een patroon aan het doorbreken, iets wat je jarenlang op een bepaalde manier hebt gedaan, ben je aan het loslaten. Dat doe je, omdat je jezelf mag gaan vinden, creëren en zijn.

Ben je het met mij eens dat als je dit geleerd was toen je jong was, dat je die bak met ellende niet mee had hoeven maken? Dan had je ook wel tegenslag op je pad gehad, alleen niet zo diep gezonken. Dan had je eerder bijgestuurd, want je wist immers dat je leeft voor jezelf en niet voor anderen.

Velen zitten in deze worsteling, waarin we denken dat anderen ons leven zuur maken. Niets is minder waar, jij laat het toe en zolang je het toelaat, ben je nog niet klaar. Ben je nog op zoek naar dat goddelijke mens dat jij bent. Je komt er wel, zeker als je kiest voor hulp door mediums of paragnosten van Paragnost Eddie. Die laten je zien wat je kunt doen om het proces zo snel mogelijk vaarwel te zeggen en eindelijk te gaan doen wat goed is voor jezelf.

Medium Claire