Paragnost Eddie en Consulenten

Denken dat het relationeel wel goed zit

Denken dat het relationeel wel goed zitDenken dat het wel goed zit met de relatie, is vragen om problemen. Want als je het denkt en verder niet kijkt en dingen bespreekbaar maakt, kun je van een koude kermis thuiskomen.

Bijna 40, sinds een week de relatie verbroken en hij is tijdelijk ingetrokken bij zijn moeder. Vertoeft in een klein kamertje en vraagt of dit definitief is en wat hij moet doen, om alles weer bij het oude te krijgen.

Dan ben je 40 en terug bij af. Heb je zelf geen idee wat je moet doen. Bruut wakker geschud uit een droom, waarvan je lang hebt gedacht dat het goed was en nu inziet dat het helemaal allemaal niet zo vanzelfsprekend was, als dat je dacht dat het was.

Terug bij af, weer thuis, onder moeders vleugels, dat wil geen mens. En toch, het gebeurt. En dan zijn we ineens heel klein en hebben we geen idee wat we moeten doen en zoeken contact met een Wicca Magie. Die we de vraag stellen, wanneer komt dit weer goed!

De vraag die gesteld wordt, is een hele logische. Want in de ogen van de man, was het goed en als het nu maar weer zo snel mogelijk bij het oude is, totaal voorbijgaand aan wat er aan de hand is, dan is het toch weer goed. Dan is het opgelost. Dit is ook het enige wat dan in de mens opkomt. Wat in ons opkomt, is dat we het oude terug willen en wel zo snel mogelijk. Want dan kleine kamertje is verschrikkelijk om te vertoeven, laat staan die bemoeizuchtige moeder op je lip.

Voorbijgaan of het wel goed was
De gedachten van de mens draaien in zulke situaties overuren. Het leven waarvan je dacht dat het goed was, is in een keer totaal weggevaagd. We schieten acuut in een overlevingsmodus en kunnen de situatie niet goed meer overzien. Blijven hangen in datgene wat er was, voorbijgaand of het wel goed was. Onze eigen gedachten zijn er 24 uur mee bezig en geven constant aan, dit kan niet, wat is er gebeurd! Ik wil terug naar hoe of het was. Wanneer is het zover! Er is totaal geen besef meer dat er een reden onderligt waarom dit is gebeurd. Die willen we niet zien, niet horen. Kunnen we niet voor openstaan. Het enige wat telt, is terug naar het oude.

Gelukkig zijn onze Wicca’s kanjers in het te hulp schieten van deze personen. Ze bieden eerst een luisterend oor, althans als de cliënt er iets over wilt zeggen. Dat hoeft niet, want een Wicca Magie ziet razendsnel door haar gaven als helderzien en helderweten wat er nu daadwerkelijk aan de hand is. Echter dat plompverloren mededelen, bereik je niets mee. Daar is een Wicca Magie zich terdege van bewust.

Een medium 2.0 beantwoordt eerst de vragen van de cliënt en begint daarna heel voorzichtig een opmerking te geven of een tegenvraag te stellen. Dit doet ze niet om de zwarte piet neer te leggen bij de cliënt. Dit doet een Wicca, omdat die ziet dat er veel meer aan de hand is, dan de cliënt nu zelf kan zien. Zo spreekt ze het onderbewuste van de cliënt aan, waardoor die dingen gaat inzien waardoor de situatie zo uit de hand is gelopen en in deze verschrikkelijke situatie terecht is gekomen, die niemand wilt.

Denken dat het wel goed zit, zien als een vanzelfsprekendheid, raken we zonder het te beseffen van elkaar verwijderd. Net zoals we gewend zijn op ons werk, dingen te overleggen en af te stemmen, moet dit in een relatie ook gebeuren. Doen we dit niet en denken we dat het wel goed zit, gaan we voorbij of het echt nog wel goed zit.

Vragen als, Houd je nog van mij? Zijn onvoldoende. De ander zal dan ja zeggen, en niet nadenken of het daadwerkelijk zo is. En juist daar moet in een relatie naar gekeken worden. Elke dag bijsturen, met elkaar praten hoe de een in de relatie staat, wat die wel en niet fijn vindt, waar die verandering ziet liggen voor verbetering en verdieping. Dan bouw je samen. Dan laat je aan elkaar zien en voelen dat de relatie net zo belangrijk is als welke andere relatie dan ook, laten we het werk hierbij als voorbeeld nemen. Want hoeveel mensen nemen de werkrelatie wel serieus en de liefdesrelatie niet en komen later tot het besef dat ze gevlucht zijn in het werk. Daar gin alle aandacht naar uit, het gezin vergeten.

Behoefte aan een goed gesprek? Behoefte om jouw relatie naar een hoger plan te brengen, omdat je nu ook inziet hoe ongelooflijk belangrijk het is, niet te denken dat het goed is, maar het zeker wilt weten! Chat of bel dan met één van onze mediums.