Paragnost Eddie en Consulenten

De mens is zijn eigen grootste vijand

De mens is zijn eigen grootste vijandDe mens is zijn eigen grootste vijand. Met een hart van goud geboren, een lading vol, en dan. Dan mag je hopen dat al jouw goedheid je gaat geven wat jij verdient. Maar al snel blijkt, dat al jouw goedheid, waar geen kwaad inzit, toch niet zo positief wordt ontvangen, als je zelf denkt en dacht.

Veel mensen met dubbele agenda’s

We leven in een wereld waarin er mensen rondlopen met dubbele agenda’s. Gelukkig is het gros daarvan, het zich niet bewust. Dat betekent dat ze niet weten dat ze dingen verkeerd doen, verkeerd aanpakken. Dat is makkelijk praten zeg, dat weet toch ieder mens?

Waarom bestaat er een spirituele hulplijn als Paragnost Eddie

Als dat zo was, bestond de spirituele hulplijn Paragnost Eddie niet. Want zelfs jij kan behoren tot het gros dat zich niet bewust is van de dingen die die verkeerd aanpakt. Als jij naïef bent, iedereen op zijn blauwe ogen gelooft, ben jij ook verkeerd bezig. Dan zul je zelf nooit dingen doen , die het daglicht niet mogen aanschouwen, maar jij bent je er op geen enkele manier er van bewust, dat jij de dingen verkeerd aanpakt.

Dan is er een groep die zich er wel bewust van is. Die weten dat ze met een dubbele agenda in het leven staan. Daarvan zeggen we, ze hebben geen geweten. Ze doen alles wat niet mag. Maar weet je, ooit zijn deze mensen blanco geboren, geen smet op hun ziel. Vraag je dan gewoon eens af, hoe is deze mens zo geworden?

Waarom worden we zoals we worden

Net zo goed dat jij je ook af kunt vragen, waarom ben ik zo geworden? En waarom geloof ik altijd alles. Trap ik er telkens weer in en ben ik weer degene die met pijn en verdriet achterblijft. Zelfs als je klaarstaat, kun je het verkeerd aanpakken.

Dan blijft er een handvol over. En met name deze handvol, dat zijn de gevaarlijkste. Die lijken aan de buitenkant vaak de meest charmante mensen, die anderen willen helpen. En toch, er klopt iets niet. Net of ze iets te verbergen hebben. Maar leg je vinger er maar eens op.

Een hele kleine groep heeft de macht

Deze handvol die hebben we niet door, die weten hoe ze buiten de radar moeten blijven. En dan hebben we het als Spiritueel Amsterdam niet over criminelen, zakkenvullers. We hebben over een groep mensen die de macht hebben. Die zoveel macht en geld hebben, dat ze wie dan ook in hun achterzak stoppen.

Zij bepalen wat er met ons, de mens, de wereld, in de toekomst staat te gebeuren. Deze mensen zijn er altijd al geweest. Ze bevinden zich onder ons en halen zaken uit, die jou voorstellingsvermogen te boven gaan. Jij kan dat niet begrijpen, bevatten dat mensen zo kunnen zijn. En daarom is de mens zijn eigen grootste vijand.

De mens is van nature goed

Omdat we in de kern goed zijn en deze handvol in en in slecht, en naar buiten toe treden alsof ze weldoeners zijn, en jou ook doen laten geloven dat ze in de kern goed zijn. Heb jij geen flauw benul welke agenda zij hanteren. En om die reden ben jij je grootste vijand van jezelf.

De mens is zijn eigen grootste vijand

En is de mens dus zijn eigen grootste vijand. Omdat die leeft, denkt, kijkt vanuit zijn eigen bewustzijn. Daar zit op zich bij de meeste mensen niets verkeerd of kwaad in. Dus wat denk je dan! Die ander is net zo als ik, die doet zich namelijk net zo voor, maar ondertussen.

Wil je dat, “maar ondertussen”, door hebben, zul je dingen door moeten hebben. Bewust van zijn, doorgronden. Achter de boodschap kijken die sommigen verkondigen. Laten we daar helemaal niet bij stilstaan. Laat staan in verdiepen. We worden pas wakker op het moment dat het ons persoonlijk raakt. Dan kan het te laat zijn. Of je kunt wellicht nog bijsturen, maar wel getekend voor het leven.

Moraal, de mens is zijn eigen grootste vijand, omdat die te onbewust leeft. Omdat die te weinig gebruik maakt van zijn zintuigen, zijn gevoel. Omdat die uitgaat van het goede van de mens. Bel hier gerust eens over met een consulent van Paragnost Eddie.