Paragnost Eddie en Consulenten

Blokkade?

blokkade mensenBlokkade? Blokkades een veel gehoorde uitdrukking. Fysieke blokkades kunnen ook energetische blokkades opwerpen. Dat is dan weer minder bekend. Voor veel mensen zou het zelfs ongeloofwaardig kunnen klinken. De verhalen van mensen die juist door een fysiek ongeluk of iets dergelijk juist zijn gaan open staan voor het energetisch contact zijn legio te vinden.

De kruinchakra en derde oog chakra zijn van groot belang als het gaat om energetisch contact. Dat weten dan veel mensen. Dat de hippocampus en nog een aantal hersenonderdelen van belang zijn, weer niet.
Meestal gebeurd het onbewust, en dat is ook goed.
Zo is er BB Brain Balancing een techniek die bij bijvoorbeeld shambhala healing gebruikt wordt. Maar ook vergeten is. Deze techniek doet heel veel zowel met de cliënt als de healer. Het werkt met de hersenhelften. Kortom er gebeurd veel met het hoofd, eromheen en erin.
Er wordt veel gesproken over gronden of aarden, dat blijkt wel nodig te zijn. Zeker indien men vooral met het hoofd werkt. Daar kan dan ook een blokkade ontstaan, het is werken met het innerlijk weten!

Chrakra’s energie centra op bepaalde plaatsen van het lichaam.
Zo kan het voorkomen dat er een blokkade is op de zonnevlechtchakra. Een persoon dat zijn lichaam kent, merkt dan al dat er iets niet lekker zit. Een ijskoude zonnevlechtchakra kan te maken hebben met compleet dichtgeslagen emoties. Stemmingswisselingen, woede, paniek. Opgesloten gevoel. Grote innerlijke onrust, angsten. Nachtmerries.
Energie centra of chakra’s kunnen dus veel zeggen hierover!

Minder bekend, zijn de nekpunten vlak onder de hersenschedel. Deze staan in verbinding met de hersenen, en aan het einde van de ruggenwervels zit een ‘slangenkop’. De slang van genezing.
Aan de andere kant daarvan of het begin van de wervelkolom zit het heiligbeen, als zich rond het heiligbeen problemen afspelen kan er ook een blokkade ontstaan of aanwezig zijn. Het is immers het beginpunt van het ruggenmerg dat in contact staat met de hersenen.
Onder andere zitten de heupen daar, het si-gewricht, de nieren etc. Het sacraal chakra zit onder de navel en datzelfde punt wordt ook weleens het ki-punt genoemd. De levensader. De hara en bij de diverse disciplines heeft dat punt een aantal namen. Daaruit blijkt wel hoe belangrijk dit is.

De energie tussen het heiligbeen en de sacraal chakra moet stromen. Het is zelf van groot belang om energetisch te kunnen werken.
Men is zich hiervan of niet bewust, of vergeet deze kennis weleens. En kan dan geconfronteerd worden met blokkades. Indien men er dan op welke manier dan ook aan herinnert wordt, is opeens van alles duidelijk dat er de afgelopen ‘tijd’ heeft afgespeeld.

Bij de chakra’s zie je een dergelijk beeld eveneens. Ze worden aan de voorkant open gezet, geschoond etc. Maar men vergeet dan de achterzijde de chakra opent zowel naar voor als naar achter. Energie zit immers niet alleen aan de voorkant.
Een energetische blokkade kan dus te maken hebben met een fysieke oorzaak. Mentaal zeker, maar dat heeft een andere werking, als puur fysieke oorzaken, als klachten met organen en ziekten. Die dan overigens weer vaak weer te geven zijn in emotionele zaken.
Bewustwording is de eerste stap. Wat voel ik?

Medium Esther