Paragnost Eddie en Consulenten

Zoveel dingen die er uit zien als liefde

Zoveel dingen die er uit zien als liefdeZoveel dingen die er uit zien als liefde, maar het helemaal niet zijn. Velen zien intimiteit, constant met elkaar appen en bellen, elkaar aandacht geven, met elkaar leuk dingen doen. Elkaar cadeautjes geven en geld, als een ultieme vorm van liefde en houden van. Maar is dat eigenlijk wel liefde?

Constant maar aandacht geven en willen hebben is een nieuwe trend. Velen die ons mediums en paragnosten van Paragnost Eddie benaderen en dan vragen. Nou hebben we zo’n leuke date gehad en ik hoor niets.

Ja en! Wat zou je doen bij iemand anders en je hoort niets? Dan zou je denken bij jezelf, weet niet of ik nog met die persoon in contact wil blijven. Er is geen sprake van hoor en wederhoor. Of denk je van, prima zo, ik merk het wel. Of denk je, zal ik zelf iets laten horen?

Weet je, het simpele feit dat je je dit eigenlijk allemaal al afvraagt, is een teken dat je nog moeite hebt met wat liefde is. Een berichtje sturen kan dan heel beleefd en respectvol zijn. Maar als het niet gebeurd.

Wil dat dan zeggen dat er geen sprake van beleefdheid en respect is? Of is er sprake van een ander gedrag wat jij niet gewend bent. Zie je hoe je zoiets als het niet ontvangen van een berichtje, je als mens vreselijk in de war kan brengen.

Is dat dan liefde? Hoe deden we dit vroeger, toen we geen mobiele telefoon hadden. Gingen we ons dan ook druk maken of er wel of niet een berichtje zou komen? Of zit je te wachten op aandacht? Laat aandacht nou niets met liefde te maken hebben.

Weet je hoe je kunt zien of iemand weet wat liefde is? Als je je gerespecteerd voelt en dat hangt niet af van een berichtje. Als de ander excuus aan kan bieden, als jij je ergens niet goed bij voelt. Als daar begrip voor is en voortaan rekening mee wordt gehouden.

Als je voelt dat de ander te vertrouwen is. Er sprake is van een commitment en beiden daar duidelijk in elkaar naar zijn. Dat je voor elkaar staat en door het vuur gaat. Elkaar niet afvalt waar anderen bij zijn.

Dat je elkaars meningsverschillen respecteert, elkaar vrijlaat, de ruimte geeft een eigen leven te kunnen leiden. Dit zijn allemaal vormen waaruit je liefde uit op kunt maken. Maar niet of de ander je wel of geen berichtje gaat sturen.

Jij direct met de ander onder de lakens duikt, overlaadt met cadeaus, de hele dag zit te appen. Dat heeft niet zoveel met liefde te maken. En toch vinden we vandaag de dag deze dingen wel heel belangrijk.

Weet je wat belangrijk is? Jij, die moet beseffen dat ze het meest kostbare en onbetaalbare gaat delen met een wildvreemde. Daarbij moet ze zich niet afvragen of de ander haar leuk vindt. Ze moet zich afvragen of zij het gedrag van de ander het juiste vindt.

Daar moet je het tenslotte mee gaan doen. En houd in je achterhoofd, afkopen, een schuldgevoel met cadeau;s, snoepreisje, is even leuk. Maar is geen liefde en je zult het gaan voelen. Dat dit je niet het juiste gevoel geeft. Of je moet een golddigger zijn en het perfecte plaatje neer willen zetten.

Maar weet je, liefde achterhaalt je dan en haalt je in. Van partner naar partner gaan heeft helemaal geen zin.