Paragnost Eddie en Consulenten

Zeg je altijd ja krijg je geen respect

Zeg je altijd jaZeg je altijd ja krijg je geen respect, zeg je altijd nee, ook niet. Is het je wel eens opgevallen dat als je altijd ja zegt, vaak dankbaarheid ontbreekt van diegene waar je klaar voor hebt gestaan.

Is het je ook al eens opgevallen, dat je een hekel hebt aan diegenen die altijd nee zeggen, als je ze al een keer iets vraagt? En je dat respectloos vindt.

Zie je dat altijd ja zeggen geen respect geeft, maar altijd nee zeggen ook. Zie je dat er dus schijnbaar een andere weg is om respect te krijgen. Deze weg is de gulden middenweg, maar die moet je dan maar wel weten en ook hoe je deze weg bewandelt.

De gulden middenweg is altijd de beste weg uiteraard, ook voor het krijgen van respect en met respect behandeld te worden. Hoe ziet deze weg er uit en hoe weet je of je deze weg bewandeld?

Je weet heel snel of je de juiste weg bewandeld, want als jij vindt dat mensen je geen respect geven, dan zit jij niet op de goede weg. Let op hé, Jij zit niet op de goede weg. We zeggen dan vaak dat het aan de ander ligt, die toont immers geen respect naar jou, maar we zijn het vaak zelf die de juiste weg niet bewandelen om met respect behandeld te worden.

Dat is lekker zeg, dus als iemand mij een grote mond geeft, dan moet ik het bij mijzelf zoeken en te rade gaan wat ik verkeerd doe. Nee, dat zeg ik niet. Er zullen altijd momenten zijn in ons leven, dat we met iemand worden geconfronteerd, die zo maar vanuit het niets iets tegen ons kunnen zeggen, waarin geen greintje respect te zien is. Dat zegt iets over deze mensen zelf.

Dan kun je twee dingen doen. Of met de ander de strijd aangaan, hopende dat die je anders zal gaan bejegenen. Dit is kansloos, door de strijd aan te gaan, wordt deze alleen maar groter. De andere weg is, niets zeggen en weglopen, dat is jezelf niet te kort doen, dat is jezelf niet wegcijferen. Dat is juist een hele krachtige boodschap die je daarmee afgeeft. Je laat daarmee zien dat de ander kan zeggen wat die wilt, maar jij krachtiger bent en er bovenstaat. Je zult zien dat je de ander daar veel meer mee raakt, dan dat je hem uit zijn tent had gelokt. Dan toon je zelfrespect en dat heb je nodig om met respect behandeld te worden.

Geen respect ervaren, zit in onszelf. Onze houding, onze manier van uitstralen, onze manier van praten, onze manier van doen, roept bij de ander iets op. Dit roept bij de ander op dat die geen rekening met ons hoeft te houden. Als je je ruimte in zou nemen, met je houding, schouders achterover en onbevreesd zijn, dan zeg je daarmee, let op, ik pik niet zomaar alles. Als je de ene keer nee zegt en de andere keer ja, dan weet de ander dat die wel iets kan vragen, maar niet altijd op je kan rekenen. En die nee en die ja kloppen ook. Want doen ze dat niet, zal de ander dat voelen en geen respect tonen. Altijd eerlijk zijn dus in je antwoorden dwingt respect ook af.

En zo zie je wat de gulden midden weg is en wat jij er zelf aan kan doen, om respect bij anderen af te dwingen. Iemand die leeft vanuit vertrouwen, die straalt dat uit, de ander voelt dat, ziet dat en weet dat die met goede argumenten moet komen, om met jou in gesprek te mogen zijn. Dat heet respect afdwingen.

Diegenen die altijd nee zeggen, krijgen ook geen respect, die stralen te veel uit en dat scharen we onder ego. Ook daar voelt en ziet een ander bij, daar heb ik geen respect voor, want die heeft het ook niet voor mij.

Respect werkt alleen vanuit zelfrespect en dat kun je leren. Samen met een medium of paragnost van Paragnost Eddie, die helpen jou naar meer balans, naar meer naar jezelf kijken en wat je daar aan kunt veranderen, eigenlijk je prachtige zelf zijn, om respect te gaan ontvangen van je omgeving.

Durf nee te zeggen, als je nee voelt, durf ja te zeggen, als je er de ruimte, energie voor hebt. Als je dat kunt, dan straal je zelfvertrouwen en zelfrespect uit.

Medium Claire